Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők


Nemzeti Fórum országgyűlési képviselői

(kattintson)

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 20. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Felföldi Zoltán: A baloldal igazi arca
2018. december 18.

Az elmúlt héten ismét megmutatták, hogy kik ők és mire képesek. Mármint a magyarországi baloldal. A kunhalmiágnesek, szabótímeák, vadaiágnesek, hadházyákosok, komjáthiimrék, tordaibencék, varjulászlók.

Megmutatták, mint az elmúlt bő száz évben már jó néhányszor. Képesek például parlamenti obstrukcióra, és ha ennek enyhébb formái nem működnek, akkor akár fizikai erőszak alkalmazására is az Országházban. Szerencsére nem feltételezhetjük, hogy ismerik a dualizmus kori magyar politikatörténetet, mert akkor esetleg eszükbe jutna, hogy szét is lehet verni az ülésterem teljes berendezését, mint 1904-ben, vagy rá lehet lőni a házelnökre, mint 1912-ben. Aztán képesek sípolni és artikulálatlanul üvöltözni. Képesek számbeli kisebbségüket és intellektuális alsóbbrendűségüket hangerővel és agresszióval kompenzálni vagy legalábbis ezzel próbálkozni. Képesek a jogállamiságot és a demokráciát lábbal tiporni. És ami még nagyobb teljesítmény: a kettőt (amely néha szembekerül egymással) egyszerre. Mindezt természetesen a demokrácia és a jogállamiság nevében. Képesek Istent gyalázni, de ha pillanatnyi politikai érdekük úgy kívánja, akkor képmutató módon énekelni, hogy „Isten, áldd meg a magyart”.

Azt is tudjuk, hogy mire képtelenek. Képtelenek például a játékszabályok betartására és a vereség elviselésére. Ha veszítenek, pont úgy viselkednek, mint egy kisgyerek: csalást kiáltanak, hisztiznek, lesöprik a társasjátékot az asztalról, törnek-zúznak. Arra kell vigyázni, nehogy ilyenkor fegyver kerüljön a kezükbe. Akkor ugyanis nagyon is céltudatosan kezdenek lőni. Ilyenben is volt már részünk.

Másra is képtelenek, de szerencsére ezt egy ideje nem volt alkalmuk megmutatni: képtelenek kormányozni. E tekintetben is érdemes tanulmányozni a 20. század eleji magyar politikatörténetet: hogyan tudnak, illetve hogyan nem tudnak összefogni („szövetkezett ellenzék”), és mi történik, ha egyszer véletlenül választást nyernek. Egy ciklust végigszenvednek, és az alatt kiderül a tényleges kormányzásra való tökéletes alkalmatlanságuk. Ezt azóta többször is volt alkalmunk megtapasztalni, és őszintébb pillanataikban ezt saját maguk is bevallják, mint Gyurcsány Ferenc 2006-ban: „Nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk.”

Legutóbb az Országgyűlés december 12-i ülésén, majd aznap este és az utána következő napokban a Kossuth téren, a pesti utcákon, vasárnap este pedig az MTVA székházánál tartottak nekünk prezentációt baloldali politizálásból: obstrukciós kísérlet, fizikai agresszió alkalmazása a Parlamentben (a házelnöki pulpitushoz vezető út eltorlaszolása), majd „spontán” utcai megmozdulások, ennek keretében füstgránátok dobálása, randalírozás, törés-zúzás, gyújtogatás, trágár jelszavak skandálása. Ekkor azért egy kicsit meghökkentünk. Tudtuk ugyan, hogy ilyenek, de az utóbbi időben elszoktunk már ettől. Éppen ezért jó is, ha néha emlékeztetnek bennünket rá, hogy ne felejtsük el, kikkel is van dolgunk. Hát, most emlékeztettek. És ha ezt sokáig csinálják, mi is kimegyünk az utcára. Pedig nem szokásunk, mert nem nagyon érünk rá, mi ugyanis dolgozunk, és gyereket nevelünk. De ha ez folytatódik, akkor egy kicsit félretesszük a munkát, a gyerekeket rábízzuk a nagyszülőkre, és mi is elkezdünk az utcán politizálni. Csak mi nem néhány ezren leszünk, hanem félmillióan.

És akkor a kunhalmiágnesek, szabótímeák, vadaiágnesek, hadházyákosok, komjáthiimrék, tordaibencék, varjulászlók jobban teszik, ha behúzódnak a vackukba, mert mi ugyan nem dobálunk füstgránátokat, nem randalírozunk, nem törünk-zúzunk, nem gyújtogatunk, nem skandálunk trágár jelszavalat, de kíméletlenül letakarítjuk őket a budapesti utcákról. A normális Magyarország ugyanis mi vagyunk.

 

Magyar Hírlap

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép