Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 17. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Fábry Kornél: Az Eucharisztiáról és az Eucharisztikus Kongresszus üzenetéről

Mi a 2020-as Eucharisztikus Kongresszus üzenete?

A legfőbb üzenet egyértelműen a szeretet. Szerintem a kongresszus egyik nagy feladata az egyházkép javítása: bemutatni az egyház igazi arcát és megszerettetni az egyházat. Aki ugyanis távolságot tart, az elsősorban a rossz híreket hallja. Jézus maga mondta, hogy botrányok mindig lesznek – egy kidőlő fa pedig mindig látványosabb, mint a szép csendben növekedő fű. Meg kell mutatnunk az egyház lelki gazdagságát, a számtalan remek kezdeményezést, a szolgálat módjait és rá kell mutatnunk Krisztusra. (…)

Korábban azt nyilatkoztad nekünk, hogy látod, mekkora szükségük van a fiataloknak a szentségimádásra, hogy mennyire megindulhatnak e felé „a spirituális erőtér felé”. Hogyan jellemeznéd ezt a spirituális erőteret?

Vannak olyan helyszínek, ahová belépve nem érzed jól magad: tudod, hogy ott valami nem stimmel. Máshová belépve rögtön azt érzed, hogy hazaértél. Mélyen hiszem, hogy Jézus jelen van az Oltáriszentségben. Amikor eljött közénk, tódultak utána a tömegek, és azt ígérte, hogy velünk lesz minden nap a világ végéig. Íme, az Eucharisztiában itt van köztünk – ahogy az igében is. Lustiger bíborost említeném, aki zsidó származású emberként egy nagycsütörtökön bement a templomba, ahol gyönyörűen fel volt díszítve az oltár, ki volt téve az Oltáriszentség és lenyűgözte, amit megérzett. Másnap vissza akart menni, hogy ezt az élményt újra átélje. De nagypéntek volt: az oltár megfosztva minden ékétől, a tabernákulum pedig üres. Azt mondta: innen valaki hiányzik. Nem valami, hanem valaki! Ez a megtapasztalás érintette meg, katolizált, később Párizs bíborosa lett. Ha valaki elcsendesedik az Oltáriszentség előtt, letisztulnak a gondolatai, megnyugodva tud tovább menni. Kérjük Jézust, hogy töltsön be minket szeretetével! Ezt érdemes kipróbálni! Nem mindig könnyű, de érdemes rendszeresen időt szentelni neki. Isten maga a Szeretet, Jézus Krisztus pedig valóságos Isten, aki jelen van az Oltáriszentségben, következésképp ott a Szeretet van jelen. Az Eucharisztia a szeretet ereje.”

(Részlet Vágvölgyi Gergely interjújából, melyet Fábry Kornél atyával készített. A cikk teljes terjedelmében megtalálható: 777blog.hu oldalon.)

FÁBRY KORNÉL katolikus pap, a NEK főtitkára. 1972-ben született Budapesten egy ötgyermekes katolikus család negyedik gyermekeként. A Gödöllői Agrártudományi Egyetemen és az Eötvös Loránd Tudományegyetem francia szakán folytatta tanulmányait. Mielőtt a papi pályára lépett volna, többek között az Országgyűlési Levéltárban is dolgozott. Élethivatása az 1995-ben rendezett manilai ifjúsági világtalálkozón tudatosodott benne, amelyen Magyarország egyik delegáltjaként vett részt, és II. János Pál pápával is találkozott. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végzett, 2000-ben szentelték pappá, majd az Emmánuel Közösség tagjaként Párizsban tanult egy évet. Két évig a kaposvári Szent Imre-templomban volt káplán. Ezután Rómában tanult öt évig, ahol megszerezte a szaklicenciát és a doktorátust biblikus teológiából. Kaposfüred plébánosa 2008-2016 között. 2016. április 6-tól kisegítő lelkész a Budapest-Terézvárosi Szent Teréz plébánián. 2016-ban Erdő Péter bíboros kinevezte, a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának főtitkárává.

(Forrás: magyarkurir.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép