Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 22. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Eva Maria Barki levele a Kossuth tériekhez
2016. szeptember 28.

A Bécsben élő dr. Eva Maria Barki jogász levelet fogalmazott meg a tíz évvel ezelőtt a Kossuth téren történt események kapcsán. Levelében a közelgő népszavazásról is kifejtette véleményét.

 

KOSSUTH TÉR 2016. Szeptember 17.

 

Tisztelt Kossuth Tériek, Kedves Magyar Barátaim !

Nagy szeretettel köszöntöm Önöket Bécsből és kívánok méltó megemlékezést a tíz évvel ezelőtti a társadalom öntudatának felébredéséhez vezető, fontos és a politikának is impulzust adó tüntetés sorozatára.

Én tíz évvel ezelőtt nagyon fontosnak tartottam az akkori, az emberi jogokat, a demokrácia alapelveit és az erkölcsöt nagyon súlyosan megsértő kormány ellen fellépni és nemcsak három alkalommal mondtam beszédet itt a Kossuth téren, hanem Bécsben is tüntetést szerveztem és információs rendezvényeket tartottam.

 

A kormány visszalépését nem sikerült elérni, de a kormányváltás 2010- ben ilyen mértékben nem sikerült volna a Kossuth Tér nélkül. A mostani kormánypárt ezeknek a tüntetéseknek a gyümölcsét élvezi, annak ellenére, hogy távol maradtak a tüntetésektől és nem támogatták a követeléseinket.

Kedves barátaim ! Tudom és értem, hogy ez fáj Önöknek. De köszönetet soha sem szabad elvárni, a hála nem politikai kategória. Boldognak kell lennünk, hogy sikerült megszabadulni egy olyan kormánytól, amely gazdaságilag és politikailag katasztrófába vezetett volna bennünket. Gondoljunk csak arra, hogy 2010- ben Magyarország gazdaságilag ugyanolyan helyzetben volt mint Görögország. Gondoljunk csak arra, hogy ma nemcsak néhány ezer migráns lenne az országban, hanem nyitott kapu lenne minden bevándorló előtt. Hogy ez a katasztrófa nem történt meg, ezt a Kossuth téri tüntetéseknek is meg lehet köszönni és ezt a mai kormánynak is megfelelően tolmácsolnia kellene. Mert a ,,fülkeforradalom“ nem a fülkékben kezdődött, hanem itt a Kossuth téren. Kossuth tér nélkül a fülkeforradalom ilyen mértékben nem sikerült volna.

Kedves barátaim ! Ma azért szólok ismét Önökhöz - és nagyon sajnálom hogy nem tudok személyesen itt lenni - mert ismét aggódok. És nem csak aggódok, hanem félek. Félek, mert nemcsak sorsdöntő időket élünk, hanem - amire nem csak én mutattam rá határozottan az utóbbi időben - háború van. Háború az európai népek és nemzetek ellen. Háború van azok ellen a népek ellen, amelyek meg akarják őrizni a nemzetiségüket és identitásukat, amelyek tiszteletben tartják a kultúrájukat, amelyek komolyan vesznek minden vallást és nem engedik meg hogy ismét az ateizmus uralkodjon, amelyek tiszteletben tartják a gyökereiket és a múltjukat, és főleg: amelyek számára a szabadság a legnagyobb érték és nem a biztonság. Ezek a valódi európai értékek, amelyeket nyugaton már sikerült eltüntetni és most Közép-Európa kerül sorra. Elsősorban Magyarország, mint Közép-Európa legdinamikusabban fejlődő országa.

A magyarság ezekkel az értékekkel élni akar. A magyar kormány ezeket az értékeket képviseli és az adott lehetőségek keretei között védi Magyarország szuverenitását. Emiatt a globalizáció legnagyobb ellenségévé vált, amelynek célja az unipoláris világuralom.

Kedves barátaim ! A mai helyzet sokkal veszélyesebb és ez ellen a fellépés sokkal nehezebb mint 10 évvel ezelőtt a belügyi válságban volt, de annál is sokkal nehezebb, mint a 27 évvel ezelőtti szovjet kommunizmus elleni harc volt. Akkor a Nyugat bár nem segített, de legalább nem támadott bennünket. Most nyugatról nagyobb veszélyek fenyegetnek bennünket, mint a volt Szovjetunióból

A nemzetállamokat mint a globalizáció legnagyobb akadályát meg akarják semmisíteni. A migráns áradat, amelynek csak a kezdetén vagyunk, csak egy fegyver a sok közül ebben a háborúban. Az EU Bizottság alelnöke nem régen mondta, hogy az emberiség jövője nem különböző nemzeteken és kultúrákon fog alapulni, hanem a jövő egy összekevert kultúra és a tömegbevándorlás ennek a célnak szolgál.

De nem csak az Európai Unió támadja és vádolja Magyarországot szélsőséges nacionalizmus miatt. Augusztus végén a német az európai ügyekért felelös államtitkár Michael Roth az Alpbachi konferencián, amelyen az európai elitpolitikusok egy új felvilágosodást és a nemzetközi elitek megerősítését követelték azt mondta, hogy a nacionalizmus politikai őrület és szolidaritás nélkül Európa el fog pusztulni.

Kedves barátaim ! Ezt azért említem, mert néha az az érzésem, hogy csak a belső bajokat látják és nem veszik észre a sokkal veszélyesebb külső támadásokat, amelyek a magyar nemzet és a magyar nép egzisztenciáját fenyegetik. Ma egy sokkal nagyobb kihívás előtt állunk mint valaha. Ez a kihívás egymaximális összefogást igényel. Csak egy erős és stabil kormány tud ellenállni ennek az egyre erősebb támadásnak. Ezért szükséges összetartani és a magyar kormány mellé állni, amelynek nagyon nehéz feladata van, ebben a nagy európai viharban a magyar érdekeket megvédeni.

Ha nehéz is, vissza kell szorítanunk a belső kritikákat és bajokat. Háború van. Méghozzá a legraffináltabb háború a történelemben. Hadüzenet nélkül, a tolerancia és szolidaritás nevében akarnak meghódítani egy országot. Ezt a háborút meg kell nyernünk és utána lehet a belső csatákat megvívni. Mert hiába nyerünk meg egy belső csatát ha már nem lesz Magyarország.

Kedves Barátaim ! Én azért is aggódok, mert a modern háború eszközeihez tartozik, hogy jogos és tisztességes tüntetéseket hamis zászló alatti műveletekre felhasználjanak és így kiprovokáljanak egy destabilizációt , majd a káoszt kihasználva egy megfelelően globalistabarát kormányt beiktassanak. Tudom, hogy vannak, akik ugrásra készen várnak az ilyen lehetőségekre, hogy geopolitikai céljaikhoz közelebb tudjanak kerülni.

Ezek profik, akik egy kidolgozott stratégiát alkalmaznak és több országban már kormányváltozást hajtottak végre.

Kedves barátaim, vigyázni kell, nem szabad a tűzzel játszani és nem szabad alkalmat adni provokatív műveletek kivitelezésére. Óvatosnak kell lennünk,a tüntetéseket el kellene kerülni. Nekünk nem kell egy magyar Majdán, nekünk nem kell a macedóniai példa sem, amely a legutóbbi brutális európai kormányváltási kísérlet kívülről.

A jelenlegi feladat sürgősebb és nehezebb mint 10 évvel ezelőtt: Koncentrálni kell a jövőre, összetartani és együttműködni mindenkivel aki a magyar nemzethez tartozik. A népszavazással meg kell mutatnunk a nép akaratát Brüsszelnek, hogy ne a népek ellen hozzanak határozatokat. Brüsszel fél a népektől, fél a népszavazásoktól, mert eddig mindegyik ellene szólt. Ezért meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk a nép !

Teljes erővel Magyarország szuverenitásáért és a magyar nép önrendelkezéséért kell küzdenünk. A magyar nemzet megmaradása a közös cél kell hogy legyen.

Isten áldd meg a magyart !

Eva Maria Barki
Bécs, 2016. szeptember 17.

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép