Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. június 21. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Európai magyar modell
2015. február 12.

A magyar sajtóban alig-alig jelentek meg átfogó értékelések az elmúlt másfél hétben megjelent jelentésről, amelyben az Európai Bizottság értékelte a 28 tagállam gazdasági helyzetét és kilátásait. Magyarország jól vizsgázott.

Jó néhány nehézségen lépett túl a magyar társadalom az elmúlt majd egy évtizedben.

Voltak itt hitelből osztogatók, hazugságokból lavírozók, ügyeletes nemzetközi jelentők. Ugyanakkor a költségvetési fegyelmen alapuló biztonságot és a megalapozott fenntartható fejlődést a 2010 utáni gazdaságpolitika teremtette meg - a gazdasági világválságban új megoldásokat kínáló gazdaságpolitika.

Miért is fontos, hogy legyen önálló magyar gazdaságpolitika, amikor a globális világban a „piacok", a befektetők úgyis eldöntenek mindent - ahogy a közkeletű vélekedés tartja?

Azért, mert ez nem egészen így van.

Európai magyar modell

Nyitott világban élünk, igaz. De a saját erőforrásaink, lehetőségeink feletti rendelkezés alapvető jogunk, érdekünk és felelősségünk. Azok a politikai erők, amelyek ezt nem vették, nem veszik komolyan, mindig elvtelenül és sokszor anyagi előnyökért fordultak valamilyen gazdasági vagy hatalmi központhoz, és a fekete levest gyakorta a magyar polgárokkal itatták meg.

Az elmúlt öt esztendőben Magyarország kapott hideget-meleget a brüsszeli adminisztrációtól, amikor az elmúlt évtizedek gazdaságpolitikai megoldásaival szakított. Összeomlást, felfordulást jósoltak, de nem lett igazuk, sőt ahhoz képest, amilyen vehemenciával próbálták hitelteleníteni a magyar gazdasági megoldásokat, szépen csendben lezajlott a brüsszeli fordulat.

A magyar sajtóban alig-alig jelentek meg átfogó értékelések az elmúlt másfél hétben megjelent jelentésről, amelyben az Európai Bizottság értékelte a 28 tagállam gazdasági helyzetét és kilátásait. Magyarország jól vizsgázott.

Brüsszel elismerte, hogy hazánk 2015-2016-ban fenntartható növekedés mellett alacsony államháztartási hiánnyal és - bár lassan, de - csökkenő államadóssággal számolhat, éppen úgy, ahogy a kormányzat prognózisaiban szerepel. Az is figyelemre méltó, hogy a bizottság feketén-fehéren megállapította: a következő két évben fokozatosan növekszik a belső fogyasztás, ami a fenntartható növekedés legfontosabb fundamentuma.

Túlzások és jelzők halmaza nélkül kijelenthető: a modern kor legnagyobb gazdasági válságából éppen csak kilábaló európai közösség tagállamai közül jó néhányan cserélnének Magyarországgal, mi több, a gazdaságpolitikájuk eszköztárába is beemelik a magyar módszerek egy részét.

Nem vagyunk hurráoptimisták, de aki nem látja, hogy az elmúlt öt évben gyökeresen átalakuló gazdasági világrendben és a geopolitikai kockázatok viharában Magyarország egyre stabilabban áll a lábán, az rossz iránytűt használ, és nemigen látja, merre az előre. Nyitott, szabad világban élünk, ahol az ország és a nemzet érdekeit határozott fellépéssel, mértékadó új gondolatokkal, innovációkkal vihetjük előre. Nem dőlünk hátra, mert feladatból van bőven, de elmúltak azok az idők, amikor lehajtott fejjel kellett hallgatnunk a „mindent tudó" globalista szakértőket, akiknek jól látható, mit hozott a kísérletezése. Vigyázó szemünket vessük Athénra, Madridra, és építsük tovább az európai magyar modellt!

Szabolcs Attila, országgyűlési képviselő

(Forrás: SzabolcsAttila.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kézilabdapályát avattak Pálmonostorán
2018. június 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép