Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. január 24. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Európa kapuja
2015. augusztus 14.

Uborkaszezon - így nevezik azokat a nyári hónapokat a médiában, amikor apad a hírfolyam. 2015 nyarán azonban nem kellett erőlködniük a szerkesztőknek. A szűkebb és a tágabb világ egyaránt szolgált munícióval.

Nem volt szükség bombasztikus álhírekre ötlábú borjak születéséről vagy az angol egyetem kutatásáról, ahol szenzációként számolnak be arról, hogy nyáron nő a fagylalt fogyasztása - még a sarkvidéken is.

Kisvárosunkra az elmúlt évtizedek legpusztítóbb nyári vihara csapott le. Budafok-Tétény valamennyi városrészében fákat csavart ki tövestől az orkán. Kertekben, házakban, közterületeken egyaránt tetemes kár keletkezett. Hosszabb a lista, mint amennyi betűnek helyet találnánk ezen a papíroson.

A bajban mutatkozik meg egy közösség ereje.

A polgárok nem ölbe tett kézzel nézték mások baját. A szomszédok, a közeli és távoli rokonok nyújtottak villámgyorsan egymásnak segítő kezet. Nem azt kérdezték, hogy mit segíthetnek, hanem hogy mikor és hányan menjenek. Összetartásból jeles.

Az összetartozás nem olcsó közhely, amin jókat élcelődnek némelyek, hanem az alapfeltétele az élhető hétköznapok megteremtésének. Például, ha a kisvárosunkat orkán pusztítja. És akkor is, amikor a szétszakított nemzetrészek újrakovácsolásáért, védelméért cselekszünk Erdélytől Kárpátaljáig.

Európa kapuja

Ráadásul az összetartozásra ma nagyobb a szükség, mint az elmúlt fél évszázadban bármikor. Európába, és ezen belül leginkább hazánkba népek áradata zúdul. Ha ölbe tett kézzel ülünk, ne adj' Isten cinikusan szemlélődünk, Magyarország egy része menekülttáborrá változik. Az államnak kötelessége cselekedni, még akkor is, ha vannak, akik legszívesebben semmit nem csinálnának, legfeljebb homályos integrációs programokat elemeznének. Javaslom nekik, tekintsenek néha az Európai Unió alapító tagállamaira, ahol finoman fogalmazva is recseg-ropog az integráció rendszere.

Magyarország nem szeretne kísérleti nyúl lenni, ahol majd a polgárai viselik a legújabb utópista ideológia hétköznapi következményeit.

A magyar állam ideiglenes kerítés építése mellett döntött, ami ebben a helyzetben a legkisebb rossz. De legalábbis jó esély, hogy az embercsempész maffiafőnökök elgondolkozzanak, megéri-e törvénysértésre biztatni százezreket, ha komoly fizikai akadályba ütköznek.

A háború elől menekülők segítése kötelesség, amelyet a kormányszervek mellett egyházak, civilek egyaránt végeznek. A déli határunk viszont Európa kapuja, ahol meg kell állítani a népáradatot. Éppen az kell hozzá, ami a vihar után megtörtént: összefogás. Nemzeti összetartozás.

Szabolcs Attila

(Forrás: SzabolcsAttila.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
NOE évindító konferencia a Népfőiskolán
2019. január 18-20.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére

Beküldési határidő: 2019. január 20.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép