Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. augusztus 18. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Európa kapuja
2015. augusztus 14.

Uborkaszezon - így nevezik azokat a nyári hónapokat a médiában, amikor apad a hírfolyam. 2015 nyarán azonban nem kellett erőlködniük a szerkesztőknek. A szűkebb és a tágabb világ egyaránt szolgált munícióval.

Nem volt szükség bombasztikus álhírekre ötlábú borjak születéséről vagy az angol egyetem kutatásáról, ahol szenzációként számolnak be arról, hogy nyáron nő a fagylalt fogyasztása - még a sarkvidéken is.

Kisvárosunkra az elmúlt évtizedek legpusztítóbb nyári vihara csapott le. Budafok-Tétény valamennyi városrészében fákat csavart ki tövestől az orkán. Kertekben, házakban, közterületeken egyaránt tetemes kár keletkezett. Hosszabb a lista, mint amennyi betűnek helyet találnánk ezen a papíroson.

A bajban mutatkozik meg egy közösség ereje.

A polgárok nem ölbe tett kézzel nézték mások baját. A szomszédok, a közeli és távoli rokonok nyújtottak villámgyorsan egymásnak segítő kezet. Nem azt kérdezték, hogy mit segíthetnek, hanem hogy mikor és hányan menjenek. Összetartásból jeles.

Az összetartozás nem olcsó közhely, amin jókat élcelődnek némelyek, hanem az alapfeltétele az élhető hétköznapok megteremtésének. Például, ha a kisvárosunkat orkán pusztítja. És akkor is, amikor a szétszakított nemzetrészek újrakovácsolásáért, védelméért cselekszünk Erdélytől Kárpátaljáig.

Európa kapuja

Ráadásul az összetartozásra ma nagyobb a szükség, mint az elmúlt fél évszázadban bármikor. Európába, és ezen belül leginkább hazánkba népek áradata zúdul. Ha ölbe tett kézzel ülünk, ne adj' Isten cinikusan szemlélődünk, Magyarország egy része menekülttáborrá változik. Az államnak kötelessége cselekedni, még akkor is, ha vannak, akik legszívesebben semmit nem csinálnának, legfeljebb homályos integrációs programokat elemeznének. Javaslom nekik, tekintsenek néha az Európai Unió alapító tagállamaira, ahol finoman fogalmazva is recseg-ropog az integráció rendszere.

Magyarország nem szeretne kísérleti nyúl lenni, ahol majd a polgárai viselik a legújabb utópista ideológia hétköznapi következményeit.

A magyar állam ideiglenes kerítés építése mellett döntött, ami ebben a helyzetben a legkisebb rossz. De legalábbis jó esély, hogy az embercsempész maffiafőnökök elgondolkozzanak, megéri-e törvénysértésre biztatni százezreket, ha komoly fizikai akadályba ütköznek.

A háború elől menekülők segítése kötelesség, amelyet a kormányszervek mellett egyházak, civilek egyaránt végeznek. A déli határunk viszont Európa kapuja, ahol meg kell állítani a népáradatot. Éppen az kell hozzá, ami a vihar után megtörtént: összefogás. Nemzeti összetartozás.

Szabolcs Attila

(Forrás: SzabolcsAttila.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj a bugaci pusztában
2018. augusztus 11.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép