Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. szeptember 22. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Ételosztás a Civilek Házában
2014. január 31.

Január 31-én a Gondviselés Segélyszervezet a Civilek Házában ételosztást szervezett.

Az eseményen részt vett Szabó László unitárius lelkész, aki Kolozsvárról érkezett és a Gondviselés Segélyszervezet ügyvezető elnöke; Zoltán Csaba, a segélyszervezet magyarországi tagozatának elnöke, Juhász Lajosné alpolgármester, Bánó Miklós, az Egészségügyi Szociális és Ifjúsági Bizottság elnöke, aki a Gondviselés Segélyszervezet elnökségi tagja is, valamint Marton Sándorné, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke. Mintegy 200 ember kapott meleg ételt ezen a napon. Az akciót a Nemzeti Fórum kerületi szervezete is támogatta.

Ételosztás a Civilek Házában

A Gondviselés Segélyszervezet 2007 őszén alakult meg, a 2005. évi udvarhelyszéki árvízkárosultak megsegítésére a Nyikó menti Árvízi Segélyező Bizottság kezdeményezésére. Az unitárius egyházi alapokon nyugvó felekezet korlátok nélküli segélyszervezet, működési területe Erdély és Magyarország. A segélyszervezet önálló jogi személyiséggel rendelkező magyarországi tagozata 2011 óta működik és az erdélyi tagozat fiókjaival közösen alkotják a kolozsvári székhelyű anyaszervezetet. A segélyszervezet első területi irodája 2009-ben nyílt meg testvérvárosunkban Székelykeresztúron. - Mindenképpen tanulságos volt számunkra ez az ételosztás, mivel nagyszerű példája volt a pesterzsébeti önkormányzattal való együttműködésnek, akikkel közösen tudunk munkálkodni a rászorulók megsegítésére. A vendégekkel való elbeszélgetés még tanulságosabb volt számunkra. A célunk az, hogy minél több rászoruló embernek segítsünk. Minden ember élete személyes és mindenki másként éli meg a családi tragédiákat, ezért ha érdemi segítséget kívánunk nyújtani, akkor a szegénységet kiváltó okokat kell megvizsgálni. Ahol szükség van rá, segítünk – foglalta össze Szabó László.

Ételosztás a Civilek Házában

Zoltán Csaba, a magyarországi tagozat elnöke és Léta Sándor budapesti unitárius lelkész elmondása szerint több ember kaphatott még egy adag ételt kérésre, amit a helyszínen elfogyaszthatott. Az emberek nagyon hálásak voltak a jó szóért, a gondoskodásért. A Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközség ajánlására 10 személy kaphatott ilyen módon meleg ételt. A szociálisan rászorulók között nyugdíjasok, egyedülállók, munkanélküliek és nagycsaládosok is voltak. Mindenki kapott tartós élelmiszert, a nagycsaládosok mosóport, sőt, még képes gyermekbibliával is megajándékozták a vendégeket. Az ételt a Magyar Nemzeti Bank konyháján főzték, ennek költségét a Gondviselés Segélyszervezet fedezte.

Ilonka Mária

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Hölvényi György a Kölcsey Kör kecskeméti vendége
2018. szeptember 20.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Kölcsey Kör Kecskeméten: Migrációs és menekültpolitika Európában

Kecskemét, Kocsis Pál Szakközépiskola
2018. szeptember 20. 18.00

Meghívó a RETÖRKI két új kötetének bemutatójára

Budapest, Polgárok Háza
2018. szeptember 3. 17.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép