Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők


Nemzeti Fórum országgyűlési képviselői

(kattintson)

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 22. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Ételosztás a Civilek Házában
2014. január 31.

Január 31-én a Gondviselés Segélyszervezet a Civilek Házában ételosztást szervezett.

Az eseményen részt vett Szabó László unitárius lelkész, aki Kolozsvárról érkezett és a Gondviselés Segélyszervezet ügyvezető elnöke; Zoltán Csaba, a segélyszervezet magyarországi tagozatának elnöke, Juhász Lajosné alpolgármester, Bánó Miklós, az Egészségügyi Szociális és Ifjúsági Bizottság elnöke, aki a Gondviselés Segélyszervezet elnökségi tagja is, valamint Marton Sándorné, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke. Mintegy 200 ember kapott meleg ételt ezen a napon. Az akciót a Nemzeti Fórum kerületi szervezete is támogatta.

Ételosztás a Civilek Házában

A Gondviselés Segélyszervezet 2007 őszén alakult meg, a 2005. évi udvarhelyszéki árvízkárosultak megsegítésére a Nyikó menti Árvízi Segélyező Bizottság kezdeményezésére. Az unitárius egyházi alapokon nyugvó felekezet korlátok nélküli segélyszervezet, működési területe Erdély és Magyarország. A segélyszervezet önálló jogi személyiséggel rendelkező magyarországi tagozata 2011 óta működik és az erdélyi tagozat fiókjaival közösen alkotják a kolozsvári székhelyű anyaszervezetet. A segélyszervezet első területi irodája 2009-ben nyílt meg testvérvárosunkban Székelykeresztúron. - Mindenképpen tanulságos volt számunkra ez az ételosztás, mivel nagyszerű példája volt a pesterzsébeti önkormányzattal való együttműködésnek, akikkel közösen tudunk munkálkodni a rászorulók megsegítésére. A vendégekkel való elbeszélgetés még tanulságosabb volt számunkra. A célunk az, hogy minél több rászoruló embernek segítsünk. Minden ember élete személyes és mindenki másként éli meg a családi tragédiákat, ezért ha érdemi segítséget kívánunk nyújtani, akkor a szegénységet kiváltó okokat kell megvizsgálni. Ahol szükség van rá, segítünk – foglalta össze Szabó László.

Ételosztás a Civilek Házában

Zoltán Csaba, a magyarországi tagozat elnöke és Léta Sándor budapesti unitárius lelkész elmondása szerint több ember kaphatott még egy adag ételt kérésre, amit a helyszínen elfogyaszthatott. Az emberek nagyon hálásak voltak a jó szóért, a gondoskodásért. A Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközség ajánlására 10 személy kaphatott ilyen módon meleg ételt. A szociálisan rászorulók között nyugdíjasok, egyedülállók, munkanélküliek és nagycsaládosok is voltak. Mindenki kapott tartós élelmiszert, a nagycsaládosok mosóport, sőt, még képes gyermekbibliával is megajándékozták a vendégeket. Az ételt a Magyar Nemzeti Bank konyháján főzték, ennek költségét a Gondviselés Segélyszervezet fedezte.

Ilonka Mária

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép