Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 14. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Értéktáras projektzáró rendezvény Nyíregyházán
2015. november 17.

Lezárult „Az értéktár mozgalom és a megyei értéktár népszerűsítése” című projekt. A programra a Földművelésügyi Minisztérium 10 millió forint támogatást biztosított.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat a pénzösszegből kialakította a megyei értéktár arculatát, az értékeket kiadványokkal, weboldallal és rendezvényeken mutatta be. A projekt zárórendezvényét 2015 november 10-én tartották meg Nyíregyházán, a Jósa András Múzeumban.

Értéktáras projektzáró rendezvény Nyíregyházán

A nyíregyházi bokortanyák, a túristvándi vízimalom, a paszabi szőttes, a szatmári szilvalekvár és az újfehértói meggypálinka. Többek között ezek is helyet kaptak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktárban. 2014 decemberében a Földművelésügyi Minisztérium az értéktár mozgalom népszerűsítését szolgáló programok megvalósítására 10-10 millió forint támogatást nyújtott a megyei értéktár bizottságokat működtető megyei önkormányzatoknak, így a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzatnak is.

 

LEZÁRULT A PROGRAM

„Az értéktár mozgalom és a megyei értéktár népszerűsítése” című projekt lezárult, a program zárórendezvényét 2015 november 10-én tartották Nyíregyházán. Az eseményen V. Németh Zsolt államtitkár azt mondta: nagy lehetőségek rejlenek a megyei értéktárak létrehozásában.

Értéktáras projektzáró rendezvény Nyíregyházán

– A megyében élőket megerősíti az önazonosságukban, hogy milyen szép tájon, milyen szép vidéken, milyen értékekben gazdag városokban élnek – mondta V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára –, de mi hiszünk abban is, hogy ez hozzájárul a turizmus és a gazdaság fejlesztéséhez is.

 

KIBŐVÜLT A KIÁLLÍTÁS, KIADVÁNY, FILM ÉS HONLAP KÉSZÜLT

A megyei értékek népszerűsítését szolgáló projekt keretében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat az értéktárnak önálló arculatot, logót terveztetett. Bővítette a 2014-ben megvalósított, a megye értékeit bemutató fotókiállítás anyagát, és folytatta a kiállítás vándorlását a megye településein. Az értékekről gyűjtőmappás, bővíthető kiadvány készült, és kiadtak egy fotóalbum-szerű könyvet a szatmári középkori templomokról. Emellett 12 kisfilm is készült a megyei értékekről.

– A legfontosabb célunk az, hogy ezek az értékek valóban olyan helyre kerüljenek, ahová valók, az, hogy a megyében az értéktár mozgalom maga egy úgymond alapvetéssé váljon minden települési közösség számára – mondta Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke. – Ez a cél az, amiért érdemes dolgozni. Nem csupán azt szeretnénk, hogy a megyei értéktár működjön, hanem azt, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mind a 229 településén létrejöjjenek az értéktárak és működjenek is. A megyei értéktárnak önálló weboldalt is kialakítottak az szszbm-ertektar.hu címen.

(Forrás: NYIREGYHÁZA.HU - F. A./V.NémethZsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Mindszenty Emlékérem átadása

Budapest, Országház
2018. november 6. 11.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép