Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 22. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Erő és bölcsesség
2015. november 30.

2015. november 13., Párizs. A dátum, amikor megremegett Európa. A párizsi vérfürdő után mindaz, amit és ahogy eddig tettünk, gondoltunk a világról, biztonságról, hétköznapokról, alapjaiban változott.

Sokan mondják, szinte legyintve, ne habosítsunk, mert merényletek, drámai képek eddig is voltak. Az erőszak új formái naponta ömlenek a médiumokból.

Szinte immunis lett a társadalmak egy része a rosszra, gonoszra, mintha iránytűjét vesztette volna az XXI. század embere. Holott Európa éppen attól lett a modern Nyugat civilizációs bölcsője, hogy évszázadokig tapasztalta a gonoszt, és döntően keresztény gyökereiből fakadóan képes volt nemet mondani arra a világképre, ami a vitákat csak erőszakkal, háborúkkal képes rendezni.

Erő és bölcsesség

A II. világégést követően, két méltatlanul keveset emlegetett államférfi, egy francia és egy német kiléptek az ördögi körből. Nem tűzszünetet kötöttek, hanem szövetséget. Robert Schuman és Konrad Adenauer megteremtette a békés, élhető Európa alapjait, a nemzetek szövetségét. Azt, hogy hogyan alakult a ma ismert, gyakorta gazdasági lobbik uralta Európai Unióvá a szövetség, sokat lehetne elmélkedni, de az bizonyos: a gazdasági monopóliumok globális hálózata abban érdekelt, hogy a nemzetállamok folyamatosan sorvadjanak, a népek oldódjanak fel egy nagy utópiában, az Európai Egyesült Államokban.

A XX. század tanított meg minket, hogy az utópiák, az ideológiák pokollá teszik Európa életét. Nem óhajtunk kísérleti nyulak lenni, nem kérünk a masszagyúrásból. A népek, nemzetek erős szövetségében hiszünk, a nemzetek Európájában, ahol valamennyi történelmi térség őshonos népeinek, államainak joga az önrendelkezés kultúrában, nyelvben, szokásokban. És biztonságban.

Az a helyzet, hogy a jelenlegi Európai Unió megbukott korunk legfontosabb biztonsági vizsgáján. Brüsszelben egy éve tétlenül, tehetetlenül nézik, hogy a közösség külső határai megszűntek. Emberek milliói vándorolnak át rajta. Döntően fiatal férfiak, akik szép, új világot keresnek, és ne legyenek illúzióink: nem dobják a kultúrájukat, szokásaikat, nyelvüket, hitüket egy elvont gondolat üres kútjába. Nem lesznek része az utópiának. Elszigetelik magukat, ahogy eddig is tették.

Ha nem vetünk ennek az emberáradatnak gátat, a kultúránktól teljesen eltérő enklávék jönnek létre, mint ahogy az uniós magállamok metropolisaiban ez sokszor a véres valóság.

Magyarország egyedüliként lépett, és minden ellenkező deficites elemzői gondolat ellenére nem izolálódott, három szövetségesével világosan jelezte: létezik Közép- Európa, ahol él nagyjából 70 millió polgár, aki nem szeretne átjáróházat a hazájából.

Beszéljünk világosan: azt, hogy az Iszlám Állam nevű szörnyedményt milyen szándék, akarat vagy hatalmak hozták létre, nem tudjuk, legfeljebb sejtjük. Annyi bizonyos, hogy az elhibázott nyugati politika hozzájárult a modernkori népvándorlás megindulásához. Térjen észre Brüsszel, gondoljon a történelmi egyszeregyre. Nem hívunk a hátországba több millió embert onnan, ahonnan az elpusztításunkra törnek.

(Forrás: SzabolcsAttila.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép