Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 14. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Emlékpark haranglábbal
2014. augusztus 21.

Államalapításunk ünnepén immár tizenötödik alkalommal rendezték meg a Szállási Napot Petőfiszálláson, melynek keretében birtokba vehették a helybeliek a községi emlékparkot.

A Petőfiszállás központjában található park a falubeliek összefogásával készült, átadását megünneplendő is sokan gyűltek össze közülük.

Emlékpark haranglábbal

– A mai nap irányt mutat és kötelességet is ró ránk. Szent István szellemisége számunkra azt jelenti, hogy fáradhatatlan munkával, odaadással kell építenünk szűkebb hazánkat, falunkat, hogy otthonunk legyen benne – mondta az emlékpark átadásán Szász János, polgármester. – Az emlékparkban – ami a helybeliek régi közös álma volt – helyet kapott a községet szimbolizáló szentkút, mellyel a településen állomásozó Pálos rend előtt szeretnénk tisztelegni. A parkban harangot is állítottunk, az alpolgármester Czombos Ferenc és felesége jóvoltából. A harang ezentúl azt jelképezi, hogy Petőfiszálláson senkit nem felejtünk el. Ha a község lakói közül valaki távozik az élők sorából, a harang megkondításával búcsúzunk tőle. A kis halmokon felállított három kopjafa történelmi eseményeinkre emlékeztet bennünket, az emberi hősiesség előtt tiszteleg. A negyedik kopjafát pedig az elhunyt petőfiszállásiak emlékére állítottuk – részletezte a település vezetője.

– Egy szalagot átvágni egy pillanat műve. Ilyenkor mindig eszembe jut, mi van mögötte. Nekem egy mozdulat egy éles olló segítségével. Ugyanakkor emögött igazán azoknak az embereknek a munkáját kell érzékeltetni, akik létrehozták ezt az emlékparkot, ezt a hétköznapi csodát, amely valóban alkalmas lesz arra, hogy emlékezzünk azokról akik itt éltek, dolgoztak ezért a közösségért. És alkalmas lesz arra, hogy érzékeltessük a fiatalokkal, hogy megbecsüljék a múltat. Alkalmas arra, hogy az ember elidőzzön egy-egy kopjafánál és emlékezzen azokra, akiket megjelenít – fogalmazott ünnepi köszöntőjében Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő.

– Szent István keresztény Magyarországa ma is él, keresztény népe, ma is képes arra, hogy a legnehezebb küzdelemből is győztesen kerüljön ki. Ezt erősíti ez a történelmi emlékpark is. Erősíti a fiatalokban, hogy milyen fontos az ősök iránti tisztelet. Mert ez az emlékpark neveli a környezetét a tisztelet, a szeretet, a megbecsülés és a közösség szolgálata iránt – mondta zárszavában az országgyűlés alelnöke.

Vajda Piroska

(Forrás: BAON.hu)

További fotók ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Mindszenty Emlékérem átadása

Budapest, Országház
2018. november 6. 11.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép