Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 14. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Elindult az 1,3 milliárdos beruházás a kórházban
2015. szeptember 8.

Megkezdődött a félegyházi kórházban a mintegy 1,3 milliárd forintos TIOP beruházás, amelynek keretében megújul két műtő az egynapos sebészet beindításához, 20 sebészeti postoperatív ágy és 12 ágyas nappali kórház működésének a feltételei teremtődnek meg, és felépül egy új épület, ahol a járóbeteg szakrendelők kapnak helyet.

Így végre az orvos-beteg találkozások és a betegek várakozása is kulturált környezetben, európai körülmények között történhet Kiskunfélegyházán.

Megújul az endoszkópia, külön részt kap a pszichoterápia, a tüdőgondozó, kiépül a digitális röntgen, és létrejön az úgynevezett teleradiológia és telepatológia is. A hozzáépítéssel a sürgősségi betegellátáshoz szükséges vizsgáló és fektetők is megépülnek egy nagy átriumos rendszerű váróval együtt, ahol betegfogadó pult várja majd a betegeket.

Elindult az 1,3 milliárdos beruházás a kórházban

Dr. Körtvélyessy András igazgató hangsúlyozta: minden előkészületet megtesznek annak érdekében, hogy a betegellátás zökkenőmentes legyen az építkezés, kivitelezés hónapjaiban is. A szeptember elsején megkezdett, és várhatóan öt hónapig tartó munkálatok idejére ideiglenesen új helyre költöznek a szakrendelések.

A gasztroenterológia és a belgyógyászat a harmadik emeleten, a régi műtőkből átalakított rendelőkben fogadja a betegeket. A sebészet és a sürgősségi fogadó a földszintről az első emeletre, a nőgyógyászat helyére kerül, a nőgyógyászat pedig a harmadik elemeltre költözik. A nagy forgalmat bonyolító vérvételi labort a bőrgyógyászat helyére, az első emeletre költöztetik. A bőrgyógyászat és az onkológia ugyancsak a harmadik emeleten kap helyet, míg a pszichiátria az új épület alagsorában. A költöztetés szeptember 18-án, péntekig folyamatosan történik.

A kórház régi főbejáratát már lezárták, és a Liszt Ferenc utca felől alakítottak ki új portát, illetve autósbejárót. A gyalogosok a kórházi patikával szembeni bejáratot használhatják, míg a mozgáskorlátozottak számára megnyitották az új szárny felőli kiskaput. A változásokról irányító táblák is tájékoztatják a betegeket.

Elindult az 1,3 milliárdos beruházás a kórházban

Az új épületbe várhatóan tavasszal költöznek vissza a megszokott szakrendelések. Akkorra megteremtődnek a feltételei az egynapos sebészeti ellátásnak is, aminek működését két új műtő és húsz sebészeti ágy segíti majd. Lesz 12 ágyas belgyógyászati nappali kórház is. Mindennek köszönhetően bizonyos kisebb – szemészeti, ortopédiai, nőgyógyászati, lágyéksérv, plasztikai – műtétek helyben is elérhetőek lesznek a félegyházi betegek számára.

Ugyan a sikeres TIOP-pályázat támogatási szerződésére még két évvel ezelőtt rákerült a szerződők kézjegye, a fejlesztés tényleges megindítása adminisztrációs okokból napjainkig húzódott. Csányi József polgármester Lezsák Sándor országgyűlési képviselővel közösen több ízben tárgyalt a szakminisztériummal, közbenjárva a város számára oly fontos beruházás megindítása érdekében. A polgármester lapunknak elmondta: a mintegy 1,3 milliárd forintos fejlesztéssel nem ér véget Kiskunfélegyházán az egészségügyi ellátás színvonalának javítása, a térség országgyűlési képviselőjével közösen további eredmények elérésén dolgoznak a város és a környező települések betegeinek érdekében.

Tóth Timea

(Forrás: Félegyháziközlöny.eu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Mindszenty Emlékérem átadása

Budapest, Országház
2018. november 6. 11.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép