Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 14. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Egy hét Mindszenty József bíboros szülőfalujában
2017. július 18.

Idén is megrendezték a Kiskunfélegyházi Szent István plébánia egy hetes hittantáborát, amelynek Mindszenty József bíboros hercegprímás szülőfaluja, Csehimindszent adott otthont július 3-a és 8-a között.

Első állomásuk Pákozd volt, ahol meglátogatták a katonai emlékparkot. Érdekes dolgokat tudtak meg a békefenntartásról, a NATO-ról, a katonaságról, az első és a második világháborúról. A következő megálló Székesfehérvár volt, ahol megnézték a Prohászka templomot, megismerkedtek az épület és névadója történetével, de hallhattak Kaszap Istvánról is. Mindkét ismert egyházi személy ide van eltemetve. A templomlátogatás után a Bori vár következett, ahol egy játékos feladat keretében meg kellett jelölni a várban található szobrokat, festményeket.

A várlátogatás után Csehimindszentre utaztak, ahol Hajagos Gyula atya misét tartott a helyi templomban. A mise és a vacsora után ismerkedés és csoportjátékok következtek.

Kedden, Zalaegerszegen megnézték a Göcseji Falumúzeumot és a TV tornyot, ahonnan az egész település jól belátható volt. Innen Búcsúszentlászlóra vezetett az út, ahol Gyula atya szentmisét mutatott be. Alkalom nyílt arra, hogy Szent László ereklyéjét is megnézhessék. Visszatérvén Csehimindszentre, a szálláson kézműves program várta a csapatot. Lehetett gipszet festeni, valamint pálcikavirágot és saját címert készíteni. Este egy kisfilmet is megnéztek Mindszenty Józsefről.

A harmadik nap túrával kezdődött Vasvár és Szentkút között. Ez után Gyula atya Vasváron is mondott misét. A templomot Fernandes Loyd Pradeep, egy indiai származású verbita misszionárius atya mutatta be. Délután a kézműveskedést követően részt vettek a Sümegi várjátékokon.

Csütörtökön biciklitúrára indultak az Őrségbe, ami során megálltak egy Árpád kori templomnál, majd egy olajkészítő mesterembernél, ahol az olajakat meg lehetett kóstolni. A nap végén Mindszenty József testvérének unokája – Csehimindszent jelenlegi polgármestere – vezette körbe a hittantábor résuztvevőit a Hercegprímás szülőházában. Az utolsó elötti napon ellátogattak Jákra és részt vettek egy „nyomozásban” Sárváron. Ezt a napot várta mindenki, mert kiderült a kvízjáték során, hogy  mennyire figyeltek a hét folyamán. A napot, és egyben a tábort szalonnasütéssel, tábortűzzel, kiselőadásokkal zárták. Hazafelé jövet megálltak Eplényben libegőzni.

Radics Dániel
Félegyházi Közlöny

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Mindszenty Emlékérem átadása

Budapest, Országház
2018. november 6. 11.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép