Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum
Videogaléria
a
További videókTovábbi videók

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. december 17. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Egészen a Tiéd! – Konferenciával emlékeztek II. János Pálra
2015. október 16.

Az Értékmegőrzési Bizottság Egyházügyi Munkacsoportja és az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány október 16-án, pénteken közösen rendezett konferenciát Kecskeméten, a városháza dísztermében szent II. János Pál tiszteletére, emlékére.

A Kodály Zoltán Ének-zenei Iskola növendékinek műsora után Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte a konferencia résztvevőit.

Egészen a Tiéd! – Konferenciával emlékeztek II. János Pálra

- Nagyszerű dolog közösségben, közösséget alkotva megemlékezni egy nagyszerű emberről, egy pápáról, Isten hű szolgájáról, aki egész életében példát mutatott nekünk. Az ő gondolatait szeretném megosztani most önökkel. „Jőjjetek én hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket. Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelid és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.” Ezzel a hittel kell nekünk is mennünk az utunkon, tenni azért, hogy jobb legyen a világ, biztatni egymást a jó cselekedetekre.

II. János Pál rendkívüli erővel, kisugárzással hat az emberekre. Sokan Jézus Krisztust, rajta keresztül az isteni közvetlenséget látták benne. Mindig jósággal, segítően fordult az emberekhez. megkülönböztetett figyelmet fordított a család, a házasság értékeire. Arra, hogy a fiataloknak az örömhírt, az élet evangéliumát kell hirdetni. Tőle hallottuk többször, hogy a legszörnyűbb börtön egy bezárt szív.

Példát mutatott tetteivel, életével, nyitott szívvel fordult a világ felé. Vegyünk róla példát, engedjük mi is, hogy megfogja kezünket, hogy vezessen minket. Ismerjük meg őt, imádkozzunk hozzá, hogy el tudjunk igazodni magunkon, hogy megértsük embertársainkat, hogy helyesen oldjuk meg a hétköznapok problémáit – mondta Szemereyné Pataki Klaudia.

Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, az Egyházügyi Munkacsoport vezetője elmondta, hogy az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvánnyal közösen tavalyelőtt Mindszenty Józsefre, tavaly Pio atyára emlékeztek, idén pedig II. János Pálra.

- Tervezzük, hogy 2016-ban Teréz anyára, a szeretet misszionáriusára emlékezünk. Mai konferencián célja, hogy szeretett városunkban erősödjék a keresztény hit. Fontosnak tartjuk, hogy még szorosabbá tegyük kulturális és egyházi kapcsolatunkat testvértelepülésünkkel, Wadowicével, II. János Pál szülővárosával. Célunk továbbá II. János Pál mély hitének, életének, példájának megismerése, a fiatalok hitének erősítése, a keresztény értékek ápolása – jelentette ki Lévai Jánosné.

A konferencián Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke „A Szentatya üzenete: Ne féljetek!” címmel tartott előadást. Juhász Judit szóvivő, az Anyanyelvápolók Szövetségének elnöke II. János Pál és a kommunikáció dimenziójának összefüggéseiről beszélt. Balázs Gergely piarista pap a Szentatya személyes varázsáról szólt a jelenlevőkhöz. Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek „Gondolatszilánkok Szent II. János Pál pápa munkásságáról” címmel, dr. Pallagi Mária történész: „Az igazság nem hathat másként, csakis saját erejével, mely szelíden és mégis erőteljesen hatol az elmékbe” címmel, Feczák László görögkatolikusparókus „II. János Pál Máriapócson” címmel tartott előadást. A rendezvényt közös ima zárta.

(Forrás: Kecskemét.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Faluszépítő Társaskör negyedik összejövetele Lakiteleken
2018. december 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép