Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 17. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Dr. Béres József: Édesapjáról, id. Béres Józsefről

„A munka szeretete volt az egyik legfontosabb, amit atyám gyerekként édesapjától megtanult. Tehetséget bőven kapott a Teremtőtől, és mert tudásvágy és szorgalom is társult hozzá, talán mondhatjuk azt, hogy elhivatott élet állt előtte.

A munkaszeretet, a szorgalom és a tudásvágy későbbi életében olyan fontos alapértékekkel társult, mint a tisztesség, hazaszeretet, a másik ember tisztelete. Az emberek iránti szeretet, a másik emberen való segíteni akarás egész életének vezérfonala lett. A legnehezebb időkben is inkább a saját bőrét vitte vásárra, mint hogy elutasította volna a segítséget. (…)

A 70-es évek nagyon nehéz évek voltak. A Béres Csepp 1972-ben született meg, és ahogy édesapám akkoriban mondta: »Nem gondoltam volna, hogy életem legnehezebb szakasza most kezdődik el.« Az üldöztetések és gáncsoskodások korszaka ekkor indult el igazán. Én akkor egyetemista voltam Budapesten, de az ő pokoljárását a távolból is jól érzékeltem. Szerettem volna őt megóvni, igyekeztem még arról is meggyőzni, hogy hagyja az egész Béres Cseppet, az élete, egészsége sokkal fontosabb nekünk. De őt nem lehetett eltántorítani attól, amiben hitt. Szerencsére! Hála a Gondviselésnek, sosem volt egyedül.

…édesapámat sokan támogatták, és a támogatók köre egyre szélesedett. Nemcsak a közvetlen testi-lelki jó barátok biztatták, hanem eredményeit megismerve sok orvos, gyógyszerész és humanista gondolkodó is mellé állt. Ratkó Józsefet, Balczó Andrást, Kósa Ferencet az elsők között kell megemlíteni. Aztán Budapesten is híre futott, a támogatók között találjuk Pozsgay Imrét, Nagy Lászlót, Illyés Gyulát, Csoóri Sándort, Czine Mihályt, Zelk Zoltánt.”

(Részlet a Segíteni kötelesség című cikkből, amely megjelent és teljes terjedelmében megtalálható a www.ujszo.com – Vasárnap rovatában.)


Ifj. Dr. BÉRES JÓZSEF vegyész, a kémiai tudomány kandidátusa, a Béres Gyógyszergyártó Zrt. elnöke. Anarcson született 1952. december 4-én. Édesapja: Vitéz dr. Béres József Széchenyi-díjas kutató, a Béres-csepp megalkotója. Felesége Béres Klára, a cég kommunikációs igazgatója, a Béres Alapítvány elnöke, vegyész, író. Négy gyermekük született. Kisvárdai tanulmányai után az Eötvös Loránd Tudományegyetem vegyész szakán szerzett diplomát (1977). 12 évig volt a Magyar Tudományos Akadémia Központi Kémiai Kutató Intézetének munkatársa. 1981-ben egyetemi doktori, 1986-ban kandidátusi címet szerzett. Kutatóként 1982–84 között másfél évet dolgozott az Amerikai Egyesült Államokban. Több mint 40 tudományos dolgozata jelent meg. Megalakulása óta dolgozik a Béres Zrt.-ben, 2000-től a Béres Gyógyszergyár, 2006-tól a Béres Vállalatcsoport elnöke. Elkötelezett a magyar népzene és népdalok iránt, “Szép magyar ének”címmel nagy sikerű énekes könyve, CD-je jelent meg.  Tagságai: a Soproni Egyetem címzetes egyetemi tanára; a Latinovits Zoltán Emlékmű Alapítvány kuratóriumának tagja; a Százak Tanácsának tagja; a Hungarikum Szövetség alapító tagja; a Bethlen Gábor Alapítvány Kuratóriumának tagja; az ELTE Alumni Tanács, Testület és Alapítvány kuratóriumának tagja; a Vitézi Rend tagja; a Szent György Lovagrend tiszteletbeli tagja; az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Társadalmi Bizottságának tagja. Számos rangos elismerés és díj birtokosa.

(Forrás: wikipedia.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép