Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 20. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Dippold Pál: Gazsikácska
2018. május 7.

Bizonyos körökben még most, fogatlan oroszlánként is igen népszerű Tamás Gáspár Miklós, a liberális-kommunista-anarchista filozófus. TGM, azaz Gazsi 1978-ban települt át Kolozsvárról Magyarországra. Szélsőliberáliséknál azonnal megtalálta a helyét, pökhendi, modoros stílusa kitűnően illett a magát már akkor demokratikus ellenzéknek nevező előeszdéeszhez.

A polgárjogi CEU-filozófus és aktivista a kecses sétapálcájával lépten-nyomon véleményt nyilvánít. Igen, itt, a diktatúrában, a sárba taposott sajtószabadságon ugrálva. Még meg sem alakult az új magyar kormány, köpködi. Főleg az emberi erőforrások miniszterét és államtitkárait. Teszi ezt a szobafilozófusok alamuszi gyávaságával, kisebbrendűségi komplexusa undorító kicsinyességével és gonoszságával.

Belerúg például a kulturális államtitkárjelöltbe. „Értesültem róla, hogy Fekete Péter bűvész, cirkuszigazgató lesz a kulturális államtitkár. Ehhöz az ízléstelen gesztushoz hallgassuk meg Kazal László zseniális előadásában a »Fekete Péter öcsém, te kis ügyefogyott / Ki a szerencsemalac farkát sose fogod« című klasszikus dalt. Gondolom, a Magyar Országgyűlés a kormányalakításkor ezt fogja himnusz helyett eldalolni. Csak ez méltó az alkalomhoz... most a cirkuszos fogja irányítani a kultúrmaradékot.”

Az az ember beszél ezzel a dzsentri fölénnyel, aki soha nem dolgozott. A lét értelmén gondolkodott – hiszen ez a filozófus „munkája”.

Azt a Fekete Pétert gúnyolja, aki egész eddigi életében világosan értelmezhető teljesítménnyel mutatta meg a lét értelmét: dolgozni a magunk és közösségeink boldogulásáért. A Jászai-díjas rendező a kilencvenes években angol nyelvű színházi előadásokat hozott Nagy-Britanniából Magyarországra, ellátva a teljes magyar felsőoktatást, az összes magyar főiskola és egyetem angol tanszékét a nyelvoktatást segítő produkciókkal. A hét évig tartó nemzetközi művészeti és oktatási projekt több mint hatvan állomásán tízezer magyar diák kapott angol anyanyelven előadott színházi élményt.

Fekete Péter 2015-től miniszteri biztosként kezeli a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ építését, vezeti a Fővárosi Nagycirkuszt. Az Európai Cirkuszművészeti Szövetség elnökségi tagja és a Közép-európai Cirkuszművészeti Egyesület elnöke.

Ez a szakma. De van emberség és szeretet is Fekete Péterben. Amikor 2013-ban a zenész Gerendás Péter bajban volt, a színházigazgató Fekete írt neki: „...szomorúsággal olvastam leveledet, melyben azt írod, hogy elhagyod az országot – közös hazánkat. Panaszkodsz sok mindenre: közérzetre, anyagiakra, a jövőkép hiányára. Ha így érzed, nem is tehetsz másként. Amennyire tudok, szeretnék segíteni. A Békéscsabai Jókai Színház társulata örömmel vár Téged a teátrumba. Gyere, költözz Békéscsabára, akár családostól is; mi segítünk új otthont találni, ha erre igényed van. Munkát kínálunk Neked: fellépést, zeneszerzést, alkotási lehetőségeket.”

Ezt az embert mocskolja a provokátor Gazsi, akinek a minősítésére elég egyetlen idézet: „Aki dorgál, kritizál, tiltakozik, korrigál, az elvont elvek iránti engedelmességre int, s aki – mint a CEU – a hímdemokratikus doxa érinthetetlenségét vonja impertinensen kétségbe, az a represszív-csonkoló, csiklómetsző konszenzusra füllentőlegesen hivatkozó pszeudotradicionalista lóhúgy égi fönségét fenyegeti, s ezt nem tűrheti a plebiszcitárius »népi« posztfasizmust szelektíven alkalmazó fél- és áldiktátor.”

Ennyire futotta a nagy TGM-nek, erre a zavaros, ócska mondatra a Magyar Narancsban a 2018-as választások után. Miért nem húz már el közülünk ez a rongylelkű figura?

Magyar Hírlap

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép