Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. július 22. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Debrecen és Hajdú-Bihar megye értékeit bemutató kiállítás nyílt a nagyváradi Szent László Napokon
2017. június 25.

Szent László-emlékév keretében Debrecen és Hajdú-Bihar megye értékeit bemutató kiállítás nyílt a nagyváradi Szent László Napokon. A lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából megrendezett esemény megnyitóján a Földművelésügyi Minisztérium nevében Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a megjelenteket.

Szent László törvényeire, harci sikereire és közigazgatás szervezési megoldásaira volt szükség a szuverén Magyar Királyság megerősítéséhez, stabilizálásához, melynek következtében több mint négy évszázadon át Európa meghatározó hatalma volt - emelte ki megnyitó beszédében a helyettes államtitkár. Szakáli István Loránd elmondta, a kiállítás látogatói egyfajta virtuális, szemmel nem látható, kulturális határátkelő építésében vesznek részt Debrecen és Nagyvárad között. Ennek a kulturális határátkelőnek az építésében segítenek bennünket a hungarikumok is, amelyek olyan megőrzendő és egyedülálló értékek, melyek az összetartozás érzése, az egység és a nemzeti tudat erősítése miatt fontosak számunkra - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Szakáli István Loránd beszédében kifejtette: csak akkor tartozhatunk igazán egy közösséghez – legyen az csupán a szülőfalu, szülőváros, vagy akár a nemzet maga - ha ismerjük annak értékeit és azonosulni tudunk velük. Az értékek identitásképző erővel bírnak és hozzá segítenek ahhoz, hogy otthon érezzük magunkat.

A 2012-ben elfogadott hungarikum törvény egy igazi nemzeti törvény, amely nem csupán a magyarországi magyarokhoz szól, hanem minden magyar közösséghez, amely részt kíván venni ebbe a valódi nemzet és jövőépítő munkába. Immár több mint ezer értéktár működik szerte a Kárpát-medencébe, akik önkéntes alapon csatlakoztak a hungarikum mozgalomhoz – mondta el a helyettes államtitkár.

Szakáli István Loránd felhívta a megjelentek figyelmét arra, hogy Szent László tiszteletének kultusza olyan megbecsülendő nemzeti érték, amelynek méltó helye lehet majd a Hungarikum Piramisban. végül a terjeszkedő iszlám martaléka lesz.

kormany.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép