Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 14. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Cukrászüzem és gyümölcsfeldolgozó avatója Oszkón
2016. április 22.

A Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft. úgy döntött múlt év őszén, hogy egy vidékfejlesztési pályázat támogatásából cukrászműhelyt alakít ki Oszkóban.

A cég még múlt év szeptemberben indította el oszkói cukrászműhelyét. A kezdeményezés egy vidékfejlesztési projekt része.

Cukrászüzem és gyümölcsfeldolgozó avatója Oszkón

A pályázat segítségével sikerült az egykori oszkói iskolát cukrászipari termelés céljára átalakítani. Szigorú élelmiszeripari feltételeknek megfelelő műhelyt rendeztek be és a gyártott finomságok is ezt a prémium minőséget tükrözik. A kezdeményezés a termelőket segítheti és a vásárlókkal is összekötheti, valamint egyik fontos célja, hogy a helyi termelők, 40 kilométeres körzetből nekik szállítsanak be gyümölcsöt, csonthéjasokat, lekvárokat, vagy épp napi szinten tojást, tejet. Ezzel a vidékfejlesztés érdekében stabilizálhatják a kistelepülésen élő gazdálkodók helyzetét.

A Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft. a helyi termelők jelentkezését, csatlakozását is várja. A munkakapcsolat a beszállítandó termékek minőségén múlik csupán. No meg azon a 40 kilométeren, amin belül kell lennie a helyi termelőnek, hisz ez előírás a helyi termékek kapcsán.

Cukrászüzem és gyümölcsfeldolgozó avatója Oszkón

V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő beszédében elmondta: örülök, hogy részt vehetek egy olyan ünnepségen, amelyben Oszkó község gyarapodását, gazdagodását láthatjuk, hiszen itt a Pannon Helyi Termék Központban három olyan létesítmény kerül átadásra, amely a térség hasznára válik.

A Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft és Oszkó Községi Önkormányzat munkája eredményeként három fontos termelő, illetve alkotó műhely, üzem jött létre:- az Édes Vidék Cukrászműhely, a Közösségi Gyümölcsfeldolgozó és a Nyitott Kézműves Műhely. Ennek a fejlesztésnek a sikeréhez persze hozzájárult a három sikeresen elnyert LEADER pályázat. A cél egyértelmű: a térség helyi termelőinek segítése, valamint az, hogy minél több jó minőségű helyi termék jusson el az itt élőkhöz.

Cukrászüzem és gyümölcsfeldolgozó avatója Oszkón

Az államtitkár így folytatta: talán kezdjük a cukrászüzem felújításával, új eszközeinek, gépeinek beszerzésével, amely a 2013-as VM rendelet a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák részeként, több mint 20 millió forint támogatással és a helyi erőforrások bevonásával sikerült megvalósítani.

Cukrászüzem és gyümölcsfeldolgozó avatója Oszkón

Nem kevésbé fontos itt a Helyi Termékközpontban a gyümölcsfeldolgozó üzembeállítása is. A projekthez kapcsolódóan szerezte be a Pannon Helyi Termék Kft. a gyümölcsfeldolgozó gépeit az aszalószekrényt, a lekvárfőző berendezést és a legmodernebb technikát képviselő osztrák VORAN típusú gyümölcslé előállító gépsort.

Cukrászüzem és gyümölcsfeldolgozó avatója Oszkón

Befejezésül pedig bemutatta a Nyitott Kézműves Műhely létrejöttét. Ez nagyon fontos alkotó terep a kézügyességgel, fantáziával és művészi érzékkel rendelkező fiatalok számára, mert szabad idejüket hasznosan tölthetik el.  Fontos pályázat a Térségi Öngondoskodó Rendszerek bevezetése a Vasi Hegyháton és a Rábamentén. Ez a Nádasdi Evangélikus Egyházközséggel és az Utiro Leader Egyesület együttműködésében valósult meg csaknem 45 millió forintból. Legfőbb feladata a térségi öngondoskodás. A projekt keretében a koordináló szervezet, a Nádasdi Egyházközség Nádasdi székhellyel közösségi foglalkoztatót hozott létre elsősorban a gyesről visszatérő édesanyák munkába állításának segítése céljából. A foglalkoztató textiltermékek előállításával, gyertyaöntéssel és ajándéktárgyként szappankészítéssel foglalkozik.

(Forrás: www.rabavidek.hu, V.NémethZsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Mindszenty Emlékérem átadása

Budapest, Országház
2018. november 6. 11.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép