Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. január 24. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Buod-Infó - Bécsi Napló

A Németországi Magyar Szervezetek Szövetségének legújabb számában, a

BUOD – INFÓ

közli Duszin Ádám írását. Ebből idézünk: „A németországi magyar és német közösségek Csaba testvér legrégebbi és talán legkitartóbb támogatói. Münchentől Frankfurtig, Stuttgarttól Hamburgig sokan figyelemmel kísérik a munkáját és segítenek, ahol tudnak. Legyen szó keresztszülői támogatásról, gyűjtésről, adományokról vagy éppen Csaba testvér és gyermekei nyitott, melegszívű befogadásáról németországi látogatásaik során.

Az elmúlt évben szponzorjainknak hála öt számjegyű összeget utalhattunk át Dévára, sikerrel támogattuk két fiatal érettségire való felkészülését, anyagilag és szakmailag is segítettünk a medgyesi és marosvásárhelyi otthonok fűtéskorszerűsítését, megszerveztük Csaba testvér és húsz nevelő látogatását Münchenben, illetve hozzájárultunk a dévai Örömkórus tíznapos körútjához.

Varga Gabriella készített interjút Potápi Árpád államtitkárral, amit a

BÉCSI NAPLÓ

decemberi számában olvashatunk. A Kőrösi Csoma Sándor és a Petőfi Sándor program részleteiről a nemzetpolitikáért felelős államtitkár többek között ezt mondja: „A 2013-ban elindított Kőrösi Csoma Sándor program a diaszpóra magyarságát szólítja meg, az ezzel párhuzamosan 2015-ben elindított Petőfi Sándor program pedig a Kárpát-medence szórványmagyarságának a támogatására jött létre. Mindkét program alapvető célja a magyar nyelvismeret fejlesztése és szinten tartása, a közösségi-kulturális élet megszervezése, a már meglévő magyar közösségek értékőrző munkájának a segítése, az abban való kötődés megszilárdítása – összegezve: a külhoni magyarok azonosságtudatának megerősítése, amit a kiérkező ösztöndíjasaink oktatási, tájékoztatási, közösségépítő és legkülönfélébb tevékenységekkel igyekeznek elősegíteni. Szeretnénk elérni, hogy ez a széles körű aktivitás, nemritkán erőfeszítéseket is jelentő igyekezet kezdetben lassítsa, hosszú távon pedig megállítsa és lehetőleg vissza is fordítsa ezeken a területeken a magyarság számarányának csökkenését. A Kőrösi-program első évében 47 ösztöndíjas látogatott a diaszpóra magyarságához, majd 2014-ben a diaszpóra magyar szervezeteinek megnövekedett igényeit figyelembe véve már száz ösztöndíjas utazott, amit 2016-ban is tartottunk. A Petőfi-program keretében idén is ötven ösztöndíjast irányítottunk azokra a szórványterületekre, ahol a legnagyobb veszélyét látjuk a magyar nyelv- és identitás teljes elveszítésének.

K. R.

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Hungarikumok Klubja a Parlamentben
2019. január 23.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Magyar szemmel - pályázati felhívás a rendszerváltás emlékezetére

Beküldési határidő: 2019. január 20.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép