Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. augusztus 22. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Buod-Infó - Bécsi Napló

A Németországi Magyar Szervezetek Szövetségének legújabb számában, a

BUOD – INFÓ

közli Duszin Ádám írását. Ebből idézünk: „A németországi magyar és német közösségek Csaba testvér legrégebbi és talán legkitartóbb támogatói. Münchentől Frankfurtig, Stuttgarttól Hamburgig sokan figyelemmel kísérik a munkáját és segítenek, ahol tudnak. Legyen szó keresztszülői támogatásról, gyűjtésről, adományokról vagy éppen Csaba testvér és gyermekei nyitott, melegszívű befogadásáról németországi látogatásaik során.

Az elmúlt évben szponzorjainknak hála öt számjegyű összeget utalhattunk át Dévára, sikerrel támogattuk két fiatal érettségire való felkészülését, anyagilag és szakmailag is segítettünk a medgyesi és marosvásárhelyi otthonok fűtéskorszerűsítését, megszerveztük Csaba testvér és húsz nevelő látogatását Münchenben, illetve hozzájárultunk a dévai Örömkórus tíznapos körútjához.

Varga Gabriella készített interjút Potápi Árpád államtitkárral, amit a

BÉCSI NAPLÓ

decemberi számában olvashatunk. A Kőrösi Csoma Sándor és a Petőfi Sándor program részleteiről a nemzetpolitikáért felelős államtitkár többek között ezt mondja: „A 2013-ban elindított Kőrösi Csoma Sándor program a diaszpóra magyarságát szólítja meg, az ezzel párhuzamosan 2015-ben elindított Petőfi Sándor program pedig a Kárpát-medence szórványmagyarságának a támogatására jött létre. Mindkét program alapvető célja a magyar nyelvismeret fejlesztése és szinten tartása, a közösségi-kulturális élet megszervezése, a már meglévő magyar közösségek értékőrző munkájának a segítése, az abban való kötődés megszilárdítása – összegezve: a külhoni magyarok azonosságtudatának megerősítése, amit a kiérkező ösztöndíjasaink oktatási, tájékoztatási, közösségépítő és legkülönfélébb tevékenységekkel igyekeznek elősegíteni. Szeretnénk elérni, hogy ez a széles körű aktivitás, nemritkán erőfeszítéseket is jelentő igyekezet kezdetben lassítsa, hosszú távon pedig megállítsa és lehetőleg vissza is fordítsa ezeken a területeken a magyarság számarányának csökkenését. A Kőrösi-program első évében 47 ösztöndíjas látogatott a diaszpóra magyarságához, majd 2014-ben a diaszpóra magyar szervezeteinek megnövekedett igényeit figyelembe véve már száz ösztöndíjas utazott, amit 2016-ban is tartottunk. A Petőfi-program keretében idén is ötven ösztöndíjast irányítottunk azokra a szórványterületekre, ahol a legnagyobb veszélyét látjuk a magyar nyelv- és identitás teljes elveszítésének.

K. R.

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj a bugaci pusztában
2018. augusztus 11.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép