Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 15. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Bükfürdői Termelői Piac átadása
2015. június 22.

2015. június 19-én megnyílt Bükfürdőn a termelői piac, mely 2015. június 19. – szeptember 18. között minden pénteken 17.00 órától 20.00 óráig várja vásárlóit.

A rendezvény megnyitóján V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár is köszöntötte a vendégeket:

Bükfürdői Termelői Piac átadása

„Bükre, Bükfürdőre öröm jönni, mert valahányszor ideér az ember, egy újabb arcát mutatja meg a hely. Örömmel érkeztem, amikor a Fürdő 50. születésnapját ünnepeltük, amikor felavattuk a Kóczán házat, de a Vas Megyei Vadász Bálokra is mindig jókedvvel jöttem. Szeretem, hogy ilyenkor mindig rámmosolyognak a város régről ismerős jellegzetességei: a szép vallási épületek, a méltóságteljes történelmi emlékek, s az olyan mozgalmas helyszínek, mint a városháza, a szálló, a gyógyfürdő.

De még nagyobb örömmel látom azt, amikor a város arculata újabb színnel bővül. Ez a város ugyanis nem öregszik, sőt, az évekkel egyre pezsgőbb, nyüzsgőbb, élettelibb lesz. 750. születésnapját is azzal ünnepli, hogy egy újabb jellegzetességgel bővíti kínálatát. Az új jellegzetesség ezúttal csinos befőttes- és boros üvegekben vagy gondosan papírba csomagolva, jó szívvel készítve és átnyújtva érkezik helybeli mézek és házi készítésű lekvárok, sajtok, húskészítmények, savanyúságok, termelői borok és kézműves ajándékok formájában – köszönhetően a város vezetésének, a büki turisztikai egyesületnek, a gondos termelőknek és a lelkes piaclátogatóknak.

Mondják, evés közben jön meg az étvágy. Valahogy így lehetett ez a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesülettel is, ami pályázati támogatásokkal élve számos előkészítő lépést tett azért, hogy ma itt lehessünk. Szervezetet fejlesztett, védjegyrendszer-tanulmányt készített, pultokat és faházakat szerzett be, s közben egyre jobban megjött az étvágya és a kedve, hogy a fürdőváros és környezete jellegzetes ízeit, régi értékeit, helyi termékeit vendégeinek is megmutassa.

Bükfürdői Termelői Piac átadása

Boldogan mondhatom, hogy ugyanezt tapasztaljuk országszerte. Évről-évre egyre több helyi piac nyílik, válaszul az olyan kormányzati intézkedésekre, mint a helyben történő értékesítés feltételeinek egyszerűsítése, a helyi termelők támogatása, a piacok vasárnapi nyitva tartásának engedélyezése. Egyre többen viszik ki hétről-hétre nagy gonddal megtermelt és elkészített portékáikat a helyi standokra, és egyre többen döntenek a szupermarketek kínálata helyett a helyi ízek és a megbízható minőség mellett. 2012-ben még csak 117 termelői piac volt az országban, de ez a szám évről-évre növekedve mára elérte a 222-t. A regisztrált kistermelők száma 2010 óta megkétszereződött, mostanra meghaladja a 11 ezret. Az elégedett, visszajáró vásárlóknak pedig se szeri, se száma.

Az eredményeken felbuzdulva szeretnénk még többeknek meghozni a kedvét a piacra járáshoz és az étvágyát a helybéli finomságokhoz. Ezért nyilvánítottuk 2015-öt a helyi termékek évének, és ezért igyekszünk minél többet megmutatni belőlük idén ősszel az OMÉK-on, a 77. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár seregszemléjén. Örülnék, ha ebben a színes vásári forgatagban a vasi ízek, a büki termékek is képviseltetnék magukat. Ezért szeretettel invitálom a helyi kistermelőket, mikro-, kis- és közepes élelmiszeripari vállalkozásokat, hogy mutatkozzanak be a vásár várhatóan mintegy 100 ezer látogatója előtt szeptember 23. és 27. között.

De messze még az ősz, ami a fővárosi kiállításra csábítja az embereket. Az addig hátralevő forró hónapokban sokkal inkább víz mellé vágynak, igen sokan épp ide, Bükfürdőre, az ország egyik legszebb és legnépszerűbb gyógyfürdőjébe. A városiakon kívül talán nekik jelenti a legtöbbet, hogy péntekente a legjobb helyi termékek árasztják majd el a korábban buszállomásként működő teret. Hiszen tudjuk, víz mellett az ember megéhezik, s Bükfürdő vendégei ezentúl nemcsak a klasszikus lángossal, hekkel, jégkrémmel, de a legízletesebb helyi különlegességekkel is csillapíthatják éhüket-szomjukat.

Váljék egészségükre!”

(Forrás: V. Németh Zsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép