Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 19. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Birkafőzésben a legjobbak
2014. augusztus 1.

A két falurész évenkénti focicsatáját ezúttal a csólyosiak nyerték, s ezzel egy évig birtokolhatják a nagydíjat. A találkozó visszatérő eseménye a település legnagyobb nyári rendezvényének, a birkapörköltfőző fesztiválnak.

Sok birkát áldoztak fel a múlt hét végén Csólyospáloson ahhoz, hogy minden asztalra jusson elegendő pörkölt, aminek elkészítéséhez a helybéliek szerint a világon náluk jobban senki sem ért. Hogy mindezt beigazolják, tizenöt húsfőző fogott hozzá az 5 mázsányi hús daraboláshoz és bográcsokban történő főzéséhez.

Birkafőzésben a legjobbak

Öt mázsa hús került a bográcsokba

A három napos kulturális-, sport-, és gasztronómiai fesztivál első napjának koncertjeit követően, a sportpálya alakult át rendezvényközponttá. A legsportosabbak – mint minden évben – ezúttal is futóversennyel kezdhették a második napot, melynek távja évre-évre egy méterrel gyarapodik, így most éppen 2014 métert kellett megtenni. A hölgyek között Juhász-Dora Krisztina ért elsőnek célba, megelőzve Meszes Fannit és Nagy Gertrúdot. A férfiaknál: Vadas Gellért, Telek Máté, Telek András volt a sorrend. A futóverseny résztvevői között egy kerékpárt is kisorsoltak, s a Telek-fivérek közül Máténak kedvezett a szerencse.

Birkafőzésben a legjobbak

A nap sokak által várt eseménye a fő utca által kettészelt falurészek – Csólyos és Pálos – közötti futballrangadó – volt. Ezúttal a csólyosi oldalon lakók örülhettek, hiszen az őket képviselő labdarúgók 8-2-re győztek – számolt be a végeredményről Á. Fúrús János polgármester, aki a vesztes csapat hátvédsorában szerepelt a találkozón. Összesítésben ezzel 10-9 a csólyosiak javára, visszavágó egy év múlva. A mostani összecsapást az tette különlegessé, hogy a budapesti Varga Ferenc egy serleget ajánlott fel a mérkőzés legjobb játékosának, amelyet közvetlenül a meccs után személyesen adott át ifj. Telek Andrásnak.

A rangadó végére a pörköltfőzők is befejezték munkájukat, amit kiadagolás előtt egy zsűri is véleményezett. Az ítészek szerint idén a legfinomabb birkapörköltet Fodor Szabolcs készítette, aki első alkalommal indult a versenye. A lányok és asszonyok közben pogácsasütésben versenyeztek. A bírálók végül Halácsiné M. Tóth Ágota pogácsájának adták az első díjat, aki ifj. Seres Gézánét és Dudásné Csala Zsuzsannát előzte meg.

A falunapi rendezvényen adták át a Csólyospálos Községért-díjat, amit Halácsi Tivadar nyugalmazott testnevelő tanárnak ítéltek oda. Az eseményen jelen volt Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke is, akit Á. Fúrús János polgármester egy Csólyospálos címerével ékesített fakanállal ajándékozott meg.

(Forrás: Baon.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép