Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. szeptember 19. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Batta György: A Szent Koronáról

„A Szent Korona az egésznek a betetőzése, mert a Szent Korona azt eredményezte számomra, hogy megfejtettem azt, hogy milyen világban élek, és hogy ebben a világban az én életem értelme mi lehet. Az életem értelmét abban látom, hogy a magyarokat visszavezetni az Istenhez a Szent Korona segítségével és a Jézusi tanítás, mert minél idősebb az ember annál inkább látja, hogy nincs különb tanító mint Jézus volt. Hogy azt a Jézusi tanítást amennyire tőlem telik, főleg megint a legkisebbeknél bevigyem a gondolkodásunkba, a köztudatba, mert a magyarok felemelkedésének ezt a módszerét tartom a legfontosabbnak, tehát meg kell térni, meg kell világosodni és akkor minden adva van, hiszen olyan fantasztikus nyelvet kaptunk.

A Szent Korona is a világon egyedülálló, hiszen ez egy un. beavató korona, amit a király csak egyszer viselhet a fején, amikor  királlyá avatják. Ez a korona sugároz, ez a korona egyúttal az Újszövetségnek a modellje, a rajta elhelyezett 19 szentkép nem véletlenül van rajta, nem véletlenül a mi koronánk un. zárt korona, tehát a mennyet és a földet is ábrázolja, nem véletlen, hogy a tanítása az, hogy az egyik embernek a másikat szeretni kell, tanítani kell, szolgálni kell, mert egyedül így lehet értelmesen élni a földön. Az életem értelme a magyarság szolgálata, innen ered az erőm. Amit én végigéltem, a hetven évbe beleértve azt, hogy a háborúba születettem, utána következett a teljes jogfosztottsága a felvidéki magyarságnak, aztán egy kommunista diktatúra, ami puhult egy kicsit a szocialista áldemokráciában, aztán a rendszerváltás után megismerhettük a kapitalizmust, most azt mondják hogy globalizmus amiben vagyunk, ez a sok izmus nekem azt a tapasztalatot hozta, hogy nem itt van a megoldás.  Amint mondtam, amit a Szent Korona megtestesít, az emberek közötti békesség,  az egyik embernek a másik által való megsegítése, talán ezért van még erőm az utazásokhoz is, mihelyt az ember az evangéliumot hirdeti és valami értelmeset és jót csinál abban a percben megkapja hozzá az erőt.”

(Részlet: Batta György köszöntése köszöntése című cikkből: www.karpatiharsona.info)

 

Batta György

BATTA GYÖRGY
szlovákiai magyar költő, író, műfordító,
újságíró, publicista, színműíró.

Rimaszombaton született, 1943. január 10-én.

Felesége: Sirola Katalin.

Gyermekei: Zsuzsanna és György.

Főiskolai tanulmányait a Nyitrai Pedagógus Főiskola magyar-szlovák szakán végezte el. Költői tehetségét 18 éves korában Illyés Gyula bátorítása segítette kibontakoztatni. Emlékére írta Egy mondat a szeretetről című költeményét. Ez talán költészetének csúcsa, ars poetica-ja. 1966-1976 között az Új Ifjúság munkatársa volt. 1975-1993 között a Kis Építő című gyermeklap és a Tücsök főszerkesztője volt. 1993-1994 között a Hajrá! című sportlap főszerkesztője volt. 1995 óta szabadfoglalkozású újságíró. 2001 óta a Göncölszekér című gyermek- és családi magazin alapíró főszerkesztője. 2006 óta az Itthon főszerkesztője. Széleskörű publicisztikai tevékenysége mellett, több verseskötete jelent meg, köztük gyermekverskötetek. 2010-ben megkapta a Magyar Páneurópa Unió Eötvös József sajtódíját.

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Látogatás a XX. Félegyházi Libafesztiválon
2018. szeptember 8.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Felhívás: Grillázs készítő verseny

Lakitelek Népfőiskola
Jelentkezési határidő:
2018. október 19.

Kölcsey Kör Kecskeméten: Migrációs és menekültpolitika Európában

Kecskemét, Kocsis Pál Szakközépiskola
2018. szeptember 20. 18.00

Meghívó a RETÖRKI két új kötetének bemutatójára

Budapest, Polgárok Háza
2018. szeptember 3. 17.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép