Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 19. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Batta György: A Szent Koronáról

„A Szent Korona az egésznek a betetőzése, mert a Szent Korona azt eredményezte számomra, hogy megfejtettem azt, hogy milyen világban élek, és hogy ebben a világban az én életem értelme mi lehet. Az életem értelmét abban látom, hogy a magyarokat visszavezetni az Istenhez a Szent Korona segítségével és a Jézusi tanítás, mert minél idősebb az ember annál inkább látja, hogy nincs különb tanító mint Jézus volt. Hogy azt a Jézusi tanítást amennyire tőlem telik, főleg megint a legkisebbeknél bevigyem a gondolkodásunkba, a köztudatba, mert a magyarok felemelkedésének ezt a módszerét tartom a legfontosabbnak, tehát meg kell térni, meg kell világosodni és akkor minden adva van, hiszen olyan fantasztikus nyelvet kaptunk.

A Szent Korona is a világon egyedülálló, hiszen ez egy un. beavató korona, amit a király csak egyszer viselhet a fején, amikor  királlyá avatják. Ez a korona sugároz, ez a korona egyúttal az Újszövetségnek a modellje, a rajta elhelyezett 19 szentkép nem véletlenül van rajta, nem véletlenül a mi koronánk un. zárt korona, tehát a mennyet és a földet is ábrázolja, nem véletlen, hogy a tanítása az, hogy az egyik embernek a másikat szeretni kell, tanítani kell, szolgálni kell, mert egyedül így lehet értelmesen élni a földön. Az életem értelme a magyarság szolgálata, innen ered az erőm. Amit én végigéltem, a hetven évbe beleértve azt, hogy a háborúba születettem, utána következett a teljes jogfosztottsága a felvidéki magyarságnak, aztán egy kommunista diktatúra, ami puhult egy kicsit a szocialista áldemokráciában, aztán a rendszerváltás után megismerhettük a kapitalizmust, most azt mondják hogy globalizmus amiben vagyunk, ez a sok izmus nekem azt a tapasztalatot hozta, hogy nem itt van a megoldás.  Amint mondtam, amit a Szent Korona megtestesít, az emberek közötti békesség,  az egyik embernek a másik által való megsegítése, talán ezért van még erőm az utazásokhoz is, mihelyt az ember az evangéliumot hirdeti és valami értelmeset és jót csinál abban a percben megkapja hozzá az erőt.”

(Részlet: Batta György köszöntése köszöntése című cikkből: www.karpatiharsona.info)

 

Batta György

BATTA GYÖRGY
szlovákiai magyar költő, író, műfordító,
újságíró, publicista, színműíró.

Rimaszombaton született, 1943. január 10-én.

Felesége: Sirola Katalin.

Gyermekei: Zsuzsanna és György.

Főiskolai tanulmányait a Nyitrai Pedagógus Főiskola magyar-szlovák szakán végezte el. Költői tehetségét 18 éves korában Illyés Gyula bátorítása segítette kibontakoztatni. Emlékére írta Egy mondat a szeretetről című költeményét. Ez talán költészetének csúcsa, ars poetica-ja. 1966-1976 között az Új Ifjúság munkatársa volt. 1975-1993 között a Kis Építő című gyermeklap és a Tücsök főszerkesztője volt. 1993-1994 között a Hajrá! című sportlap főszerkesztője volt. 1995 óta szabadfoglalkozású újságíró. 2001 óta a Göncölszekér című gyermek- és családi magazin alapíró főszerkesztője. 2006 óta az Itthon főszerkesztője. Széleskörű publicisztikai tevékenysége mellett, több verseskötete jelent meg, köztük gyermekverskötetek. 2010-ben megkapta a Magyar Páneurópa Unió Eötvös József sajtódíját.

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép