Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 19. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Balog Zoltán: A kétharmados többség a szociális népszavazás következménye
2013. szeptember 20.

A kormánypártok kétharmados többsége az Országgyűlésben a 2008-as szociális népszavazás következménye – mondta Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter pénteken, a 1943-as szárszói találkozó 70. évfordulója alkalmából rendezett emlékkonferencián a lakiteleki Népfőiskola Kölcsey Házában.

 

Balog Zoltán: A kétharmados többség a szociális népszavazás következménye

A baloldali érzelműnek vagy szocialista szavazónak nevezett tábor akkor, 2008-ban hitte el először nekünk, hogy az ő oldalukon állunk – hangsúlyozta Balog Zoltán, Nemzeti önismeret és emberi erőforrás címen tartott előadásában.

A miniszter szerint, a baloldali érzelmű emberek megbizonyosodtak arról, hogy nem egy úri, "elit Magyarországot" akarnak, ahol szégyellni kell magukat. Véleménye szerint, nem lehet felelőssé tenni azokat, akiknek az életéből, neveltetéséből kimaradt a nemzeti tudat. "Az a felelősségünk és kötelességünk, hogy pótoljuk ezt náluk" – tette hozzá. A miniszter fontosnak nevezte a nemzeti önismeretet. Hozzátette azonban, ha mindent nemzetinek nevezünk, anélkül hogy "ennek a belső tartalmát tisztáznánk, elkezdünk maszatolni", nem lesznek világosak a határok. Ennek kapcsán megjegezte, hogy "a nemzeti az, ami ma Magyarországon a különös, az emberi meg az, ami általános”, és ezzel indokolta, hogy hivatalba lépésekor megváltoztatta a minisztériuma elnevezését. Hozzátette, hogy a "különös" azoknak az embereknek a közössége, akik tudják, hogy hova tartoznak, tudják, hogy miért tartoznak oda.

A rezsicsökkentésről azt mondta a politikus, hogy az embereknél hagyott pénz egyúttal üzenet is. Mint fogalmazott, "az üzenet az, te a kisember fontos vagy". Szerinte, ha Magyarország versenyképessége ma még azon múlik, hogy nem engedik "elszállni" a béreket, akkor az államnak vállalni kell azt, hogy az élethez szükséges alapszolgáltatásokhoz olyan áron lehessen hozzájutni, hogy az ne tegye lehetetlenné az életet – indokolta a rezsicsökkentés szükségességét előadásában.

Kahler Frigyes jogtörténész előadásában méltatlannak nevezte, hogy 2000-ig kellett várni arra, hogy az 56-os harcosok teljes rehabilitációját meg lehessen tenni, amikor végre az ezt lehetővé tevő törvény szövegébe bekerült, hogy az 1956 utáni ítélkezés, nem jogállami keretek között történt.

Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke előadásában utalt arra, hogy a földtörvény és a földforgalmazási törvény fogja biztosítani azt, hogy a spekulációs földvásárlás lehetetlenné válik.

Aczél Petra docens, a Corvinus Egyetem magatartástudományi és kommunikációelméleti intézetének igazgatója előadásában arról beszélt, hogy Szárszó után háromféle értelmiség alakult ki Magyarországon. Az egyik korrumpálódott, a másik menekülve az organikus hagyományok és kultúra felé indult el, míg a harmadik a felfüggesztett értelmiség, aki nem talál utat. Szerinte kérdés, nincs-e ez ma is így.

A szárszói emlékkonferencia szombaton az Országgyűlés felsőházi termében folytatódik.

A népi írók műveit publikáló Püski Sándor Magyar Élet Könyvkiadójának baráti társasága és a Soli Deo Gloria református ifjúsági szövetség hetven éve, 1943. augusztus 23-29. között rendezte meg Kiútkeresés '43 címmel találkozóját Balatonszárszón. Az 1943-as tanácskozás mintegy 600 résztvevője, többségében fiatalok előtt vitázó írók, szociológusok, publicisták, közgazdászok és politikusok a háború utáni új Magyarország berendezkedésének közgazdasági, szociálpolitikai és közoktatási kérdéseit taglalták.

(Forrás: www.mti.hu)

(Forrás: www.kormany.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép