Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 18. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Ballagás a Móra Ferenc Gimnáziumban
2017. május 6.

Május 6-án a Móra Ferenc Gimnázium végzős diákjai is elhagyták az iskola védő, ódon falait, s a hétfői érettségi vizsgák után megkezdik a nagybetűs életet. Azonban idén nem csak a ballagó diákok búcsúztak, hanem a már 19 éve ballagókat búcsúztató Rosta Ferenc igazgató úr is elköszönt.

A gimnázium ballagó ünnepségének mindig hangsúlyos része a végzősöknek szóló ballagó beszéd, amely életre szóló tanácsokkal látja el az útrakelőket. Rosta Ferenc igazgató úr mindig felelősséggel válogatta össze a tarisznyába kerülő gondolatokat, amelyek az élet értékein alapulnak, és ebben az értékválságos időszakban is kapaszkodóul szolgálhatnak. Az iskola vezetője mindezt úgy igyekszik átadni, hogy - amint mondta -, az okostelefonokat szünet nélkül nyomkodó mai fiatalokat is elérje.

– Ha majd a bankettről felállva kiléptek a csillagfényes éjszakába, rájöttök, hogy visszavonhatatlanul és örökre vége a középiskolás éveiteknek. A nagykorúság határán alig túljutva megtapasztalod a felnőtté válás legkegyetlenebb ajándékát, a döntés szabadságát. Kegyetlen, mert vele együtt megkaptad a felelősséget is, akár akartad, akár nem – emelte ki az igazgató, majd a mai rohanó világgal kapcsolatban hozzátette: – Ahhoz hogy megláthasd a lényeget, le kell lassítanod, sőt néha meg kell állnod, különösen az útkereszteződéseknél. Abban a csendben meg tudod nyitni a füledet a bölcsességnek, a szívedet az okosságnak. Mert az emberek szívéből hiányzik a csend, helyette haraggal, és gyűlölettel van tele.

Ballagás a Móra Ferenc Gimnáziumban

Beszédét pedig Böjte Csaba szavaival zárta: – Ha népünket, családodat, közösségeidet fel akarjátok emelni, akkor sok szeretetet, törődést, figyelmet kell befektetni az emberi kapcsolatokba. Csak ez az egyetlen út, amely kivezethet bennünket a krízisből, a morális és anyagi válságból. Ne féljetek a holnaptól, ne hagyjátok, hogy a mindent beszennyezni akaró gonosz, Isten legszebb ajándékát, a holnapba vetett hitünket elorozza tőletek – köszönt el a ballagókra is Isten áldását kérve a nyugdíjba vonuló intézményvezető.

Ballagás a Móra Ferenc Gimnáziumban

A leköszönő igazgatót Kása Zsuzsanna a kecskeméti Tankerületi Központ szaktanácsadója, és Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az országgyűlés alelnöke is elbúcsúztatta, aki Rosta Ferenc hivatásának eredményeit összegezve elmondta: minden emberben van tehetség, minden diákban van valami, amit csak ő egyedül tud igazán kibontani, csak megfelelő környezet kell hozzá. Nincs tehetségtelen diák, csak tehetségtelen pedagógus, és tehetségtelen politikus, vagy politika, amely nem képes alkalmas környezetet teremteni a diáknak.

felegyhazikozlony.eu

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép