Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 17. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Bács-Kiskun megyei Mozgáskorlátozottak Fóruma
2015. szeptember 14.

A Bács-Kiskun Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete a lakiteleki Népfőiskola, a Nemzeti Fórum és Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke támogatásával idén szeptemberben is a Népfőiskolán tartotta kétnapos fórumát.

„Néha muszáj elengedned az aggódást, az elégedetlenkedést, a kételkedést. Kezdj el hinni abban, hogy a dolgok működni fognak, még ha nem is egészen úgy, ahogy eredetileg elképzelted; de pontosan úgy, ahogyan működniük kell.”

Bács-Kiskun megyei Mozgáskorlátozottak Fóruma

A fórum programfüzete ezzel a fenti idézettel köszöntötte a résztvevőket.

Bács-Kiskun megye 40 településéről közel 100 csoporttitkár, elnökségi tag, felügyelő bizottsági tagok és aktivisták vettek részt ezen a rendezvényen.  Az itt hallott információkat a településükön megtartott csoport összejöveteleken juttatják el sorstársaiknak.

Szeptember 9-én, szerdán már korán reggel elfoglalták szobáikat azok a résztvevők, akik szállást is kértek. A megnyitó előtt, regisztráció közben kávé és némi harapnivaló várta a közelről és messziről érkezőket.

A Bács-Kiskun megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály főosztályvezetője Labancz Attila mondta el a támogatási és biztosítási változásokat. Ezt követően Dr. Macsári Mária a BKKM-i Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv vezetője az ellátásokról, leszázalékolásokról, a közlekedő képesség vizsgálatáról és az ezeket érintő kérdésekről beszélt.

Bekéné Kulai Éva rehabilitációs mentor tartott előadást a megváltozott munkaképességűek helyzetéről és segítséget nyújtott a munka világába való visszatéréshez.

Előadása után András Anita a Rehab Zrt. területi képviselője és munkatársai adtak felvilágosítást a segédeszközök kiírásától a szervizelésig tartó folyamatról, a kihordási időről, a jogosultságról és ide vágó egyéb fontos információkról.

Bács-Kiskun megyei Mozgáskorlátozottak Fóruma

Délután a Bács-Kiskun Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete elnökségi ülést tartott, ahol meghívottként Szakály József a MEOSZ főtitkára a MEOSZ jelenéről és jövőjéről beszélt. Hanó Mihály az egyesület elnöke beszámolt az idei hat nyertes pályázatunkról és az elnyert összegek felhasználásáról.

Az elnökségi tagok szavaztak a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Megyei Egyesület nyaralójának előtető zsindelyezéséről, az egy millió forint vagyonunk lekötéséről tartalék címén és az irodai dolgozók jutalmazásáról egy közös vacsora erejéig.

Az este a kikapcsolódásról szólt, melyet az Orgovány Gyöngyszemei hastáncos csoport és a kerekesszékes Gördülő Tánccsoport fellépése tett emlékezetessé.

Másnap Dr. Lakó Anita BKKM-i Kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelőségének vezetője tartott előadást, őt követte Dr. Tóth Edina az Egyenlő Bánásmód Hatóság Bács-Kiskun megyei referense. Végül Szilágyi József rendőr hadnagy, a Kecskeméti Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának baleset-megelőzési előadója, mire kell leginkább figyelni, hogy megelőzzük a baleseteket.

Hanó Mihály zárszavában megköszönte Lezsák Sándornak és a Népfőiskola munkatársainak, hogy térítésmentes lehetőséget kaptak a Népfőiskola nagyrészt akadálymentesített helyiségeiben megtartani kétnapos fórumukat. Kiemelte, hogy a sok új információ mellett nagyon jól érezték magukat; fontosnak tartja, hogy több időt együtt töltve, egymást jobban megismerve hatékonyabban tudnak segíteni a csoportjaikban.

-LE-         

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

XVIII. Lakiteleki Filmszemle

Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép