Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők


Nemzeti Fórum országgyűlési képviselői

(kattintson)

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 22. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Az ország a saját lábára tudott állni
2014. február 21.

A kétharmados parlamenti többség megszerzésével 2010-ben olyan ország kialakításába kezdett a kormány, amely 1987-ben a lakiteleki nyilatkozatban is szerepelt – erről beszélt tegnap Lezsák Sándor a Nemzeti Fórum kampánynyitó rendezvényén a lakiteleki művelődési házban.

A Fidesz–KDNP egyéni képviselőjelöltje azzal folytatta, 1987-ben a valóságra akartak választ adni, és a mai kormány politikájának is ez a lényege.

Az ország a saját lábára tudott állni

Lezsák Sándor és Rétvári Bence a lakiteleki fórumon (Fotó: Kövesdi Andrea)

Mint mondta, 1990-ben és utána sem kapták meg a felhatalmazást, hogy átszervezzék az országot. Négy éve viszont megkapták a lehetőséget, amellyel tisztességgel élt a kétharmados törvényhozás. Lezsák kiemelte, az elmúlt években és a következő parlamenti ciklusban is csapatmunkával bizonyítottak és kívánnak bizonyítani Bács-Kiskun megye lakói számára is.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár emlékeztetett arra, hogy Lezsák Sándor nevéhez fűződik az elmúlt ciklusban elfogadott nemzeti lovasprogram, a hungarikum-program és a tanyaprogram. Azt mondta, a következő négy évben mindenképpen el kellene indítani egy népfőiskolai programot, ebben támogatja Lezsák Sándort.

A politikus arra is kitért, hogy az előző parlamentekkel szemben a 2010-ben felálló Fidesz–KDNP-s többségű törvényhozás a bizalmi elv jegyében állt a jogszabályokhoz, vagyis olyan törvényeket hozott, amelyek valóban az emberek érdekeit szolgálják.

Rétvári Bence, a közigazgatási és igazságügyi tárca államtitkára hangsúlyozta, a jobboldali kormány négyéves munkája során elérte azt, hogy az ország a saját lábára tudott állni. Idézte Gyurcsány Ferenc egyik nyilatkozatát, amely szerint aközött kell választani, hogy az ország nyugatra vagy keletre tartson. Rétvári erre azt mondta, az országnak ebben nincs szüksége választásra, nincs megfelelési kényszere.

Bíró Zoltán, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatója azt mondta, a Fidesz–KDNP-kormány legnagyobb eredménye, hogy nemzeti öntudatra ébresztette az országot. Szerinte ha újra tud nyerni a pártszövetség, ez a nemzeti öntudat stabillá válik.

Pindroch Tamás

(Forrás: Magyar Hírlap.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép