Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 21. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Az önkéntes tűzoltóságok fejlesztése kiemelten fontos feladat
2017. március 6.

Negyedszer rendeztek Hagyományőrző Tűzoltó Konferenciát a hétvégén, a rendezvénynek a Lakitelek Népfőiskola adott otthont. – Az élet egyik kulcsszava a biztonság. A biztonság kulcsszava pedig a veszélytudat. Megkülönböztetünk egészséges, nemzeti veszélytudatot, illetve közösségi és egyéni veszélytudatot.

Különösen fontosnak tartom, hogy a gyerekekben mielőbb kialakuljon az egészséges egyéni veszélytudat. Ebben a szülők és a pedagógusok mellett nagy szerepük van a mostani konferencia résztvevőinek is – fogalmazott köszöntőjében Lezsák Sándor házigazda. A népfőiskola kurátora azt is fontosnak tartja, hogy a Lakiteleki Népfőiskola támogassa és szolgálja a tűzoltó egyesületeket.

Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, megyei igazgató mérföldkőnek tartja a konferenciát. – Fontosnak tartom, hogy a hagyományőrzés gondolata tovább erősödjön a megyében. A tűzoltók ereje a közösségben rejlik. A legfontosabb ismérvünk, hogy olyan közösség vagyunk, amely egyaránt tesz a lakosokért és egymásért. Közös bennünk a cél, az indíttatás, közös a hagyományunk és a kultúránk. Azért tartom az egyik legfontosabb feladatnak a hagyományaink őrzését, mert olyan alapérték, amiből tovább lehet lépni. A jelen korban csak akkor tudunk megfelelni a kihívásoknak, ha tudjuk, hogy honnan jöttünk – hangsúlyozta az ezredes.

Az önkéntes tűzoltóságok fejlesztése kiemelten fontos feladat

– Ha körülnézünk a népfőiskolán, mindenhonnan a közösség erősítése, a hagyományőrzés tekint vissza ránk. Úgy gondolom, hogy a tűzoltóságon belül is nagyon fontos a hagyományőrzés és a közösség összetartása – mondta előadásában Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a Magyar Tűzoltószövetség elnöke.

Költséghatékony védelem

Dobson Tibor szerint szervezetük felfelé ívelő pályán halad, amiben különösen nagy szerepük van az önkéntes tűzoltóságoknak. A hazánkban működő 767 önkéntes egyesület fejlesztése és gyarapítása az egyik legfontosabb feladat. Az önkéntes tűzoltóságok működtetése ugyanis a legköltséghatékonyabb megoldás a települések védelmére. Ebben az állam is partner. Ezt bizonyítja, hogy tavaly mintegy 600 millió forinttal támogatta a szövetség működését. A dandártábornok arról is beszélt, hogy 2020-ban lesz a szövetség 150 éven éves. Arra törekszenek, hogy egy zökkenőmentesen működő szövetséget alkossanak, amit jó szívvel adhatnak át a fiataloknak.

baon.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép