Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 21. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
''Az itt dolgozók a kormány arcai'' - Átadták a félegyházi kormányablakot
2015. október 13.

„A közigazgatás nem az egyes emberek hatalma a többiek fölött, hanem a nemzet szervezete közös céljainak megvalósítására, közös szükségleteinek kielégítésére. A közigazgatásnak nincs más létjogosultsága, nincs más mértéke, mint az emberek és a nemzet szolgálata.” Ezzel a Magyary Zoltán gondolattal zárta dr. Sipos Krisztina járási hivatalvezető a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Kormányablakának ünnepélyes megnyitóját ma, október 13-án, kedden.

A Petőfi tér 1. szám alatt, a megújult épületben, holnaptól több mint 400 ügykört intézhetnek a félegyházi és a térség más településeiről érkező ügyfelek.

Az itt dolgozók a kormány arcai Az itt dolgozók a kormány arcai Az itt dolgozók a kormány arcai Az itt dolgozók a kormány arcai Az itt dolgozók a kormány arcai Az itt dolgozók a kormány arcai Az itt dolgozók a kormány arcai Az itt dolgozók a kormány arcai Az itt dolgozók a kormány arcai Az itt dolgozók a kormány arcai Az itt dolgozók a kormány arcai Az itt dolgozók a kormány arcai Az itt dolgozók a kormány arcai

Az épületben megtörtént az akadálymentesítés, megújult a teljes berendezés, a számítógépes hálózat, a világítás, és a fűtés, megtörtént a falazat szigetelése és a nyílászárók cseréje. Az összesen 37 millió forintos fejlesztés átadása kapcsán Kovács Ernő elmondta: a hónap végéig 15 kormányablak kialakítása történik meg Bács-Kiskun megyében.

Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője arról az új stílusról beszélt, amelynek – szavai szerint – meg kell jelennie ma már a „mindent egy helyen” ügyintézésben, az ügyfelekkel való kapcsolatban, és a bürokratikus elemek minimalizálásában is. Az országgyűlés alelnöke egy-egy búzából font szívecskét ajándékozott a félegyházi kormányablak ügyintézőinek, hogy emlékeztesse őket arra: a mosoly a legjobb közvetítő az állampolgár és a hivatal között. Lezsák Sándor említést tett a kormány bürokráciacsökkentő csomagjáról is, és azt kívánta: az új stílus és felfogás jellemezze a félegyházi kormányablakot!

Dr. Kovács Zoltán államtitkár ünnepi beszédében leszögezte: helyre kell állítani a hivatal és az ügyfelek között megromlott bizalmat. Szavai szerint: – Nem csak a külsőségekben, a környezetben, a modern ügyfélfogadó pultokban kell hogy megjelenjen a megújulás, hanem a stílusban is! Az állam négy ponton kíván beavatkozni az államigazgatásba annak érdekében, hogy az állampolgárokat bosszantó olyan jelenségeket, mint a bürokratikus szabályok, vagy a határidők elhúzódása, minimalizálják. Ezek a területek az adóigazgatás, az építésügy, az uniós pénzekhez való hozzáférés, és „az emberekkel találkozó” közigazgatás.

Az államtitkár beszélt a bürokráciacsökkentő csomagról is, amelynek keretében 110 törvény módosítását tervezik. Többek között csökkenhetnek, vagy bizonyos területeken meg is szűnhetnek az illetékek. A javaslat szerint ingyenes lenne például az erkölcsi bizonyítvány, vagy az úgynevezett adóhatósági igazolás. Az előbbi változás egymaga évente 400 ezer embertől befolyó 1,2 milliárd forint illetékbevétel-kiesést jelentene. Dr. Kovács Zoltán szerint a változások miatt 2016-ban 10 milliárd forinttal kevesebb igazgatási szolgáltatási díjat, illetve illetéket kíván beszedni a kormányzat, amit a költségvetés tervezésénél is figyelembe vesz.

Az államtitkár végezetül kifejtette: a félegyházi a 163-dik kormányablak az országban, de a szám az év végéig 250-re emelkedik. A jelenleg intézhető több mint 400 ügytípus a tervek szerint már jövőre ezer fölé nő. Dr. Kovács Zoltán szerint mindez az állam és a polgárok közötti bizalom helyreállítását szolgálhatja. Az itt dolgozók pedig – hangsúlyozta – az állam arcai!

Csányi József polgármester a járási székhelytelepülés nevében arról beszélt a gyönyörűen megújult kormányablak átadási ünnepségén, hogy az új integrált rendszer igazi nyertesei az itt élők, akiknek a mindennapjait könnyíti meg a ma átadott fejlesztés.

Tóth Timea             

(Forrás: Félegyháziközlöny.eu)

További fotók ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép