Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 16. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Az erőt adó remény szimbóluma
2015. október 17.

Egészen a Tiéd! - címmel rendeztek emlékkonferenciát pénteken városunkban a városháza dísztermében. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke arról beszélt, hogy Szent II. János Pál pápa az erőt adó remény szimbóluma volt.

A Szent II. János Pál Emlékkonferenciának helyt adó kecskeméti városháza díszteremben a zene nyitotta meg az előadások sorát. A meghívott vendégek, világi és egyházi személyiségek Karol Wojtyla életéről és a világra gyakorolt hatásáról beszéltek. A konferencia előtt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte a résztvevőket. Azt mondta, II. János Pál rendkívüli erővel, kisugárzással hat az emberekre. Sokan Jézus Krisztust, rajta keresztül az isteni közvetlenséget látták benne. Mindig jósággal, segítően fordult az emberekhez. megkülönböztetett figyelmet fordított a család, a házasság értékeire. Arra, hogy a fiataloknak az örömhírt, az élet evangéliumát kell hirdetni. A résztvevők mindannyian egyet értettek abban, hogy II. János Pál sok tekintetben úttörőnek számított. Talán kevesen tudják, hogy az ő kezdeményezésére indult a vatikáni tévécsatorna, mert belátta, hogy a média segíthet terjeszteni Isten igéjét.

Az erőt adó remény szimbóluma

„A lehető legtermészetesebben megnyilvánult a kamerák, az újságírók, a rádió mikrofonok előtt. Úgy evangelizált, hogy élte a hitét, a legnagyobb önbizalommal tárgyalt a világ vezetőivel, akiket mind megindított II. János Pál egyéniségének mélysége ezért lehetett ős sikeres kommunikátor” – mondta Juhász Judit, az Anyanyelvápolók Szövetsége elnöke.

Mindannyiunk számára példakép lehet II. János Pál pápa élete és munkássága, a belőle nyert erő pedig átsegíthet a mindennapok nehézségein- hangsúlyozta Lezsák Sándor az országgyűlés alelnöke előadásában. Kiemelte II. János Pál nem csak a hit hanem a politika területén is meghatározó személyiség volt, aki még a legnehezebb történelmi időkben is vigaszt jelentett.

„Ezekben az időkben, a szentatya derűs arca biztonságot, erőt adott. Hitet abban, hogy a sorsfordító történelmi helyszínek, a pesti Corvin köz, a prágai Vencel tér, a gdanski hajógyár, erőforrása lehet a változásoknak” – fogalmazott Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érseke arról beszélt, hogy a pápa az erőt adó remény szimbóluma volt.

„Az ő személyes varázsa megmutatkozott abban, hogy az atyaságot képviselte a világ felé, hogy járt körül, mint egy jó atya. A reményt, mert az a sok pesszimista jóslat, ami benne van ebben a világban másképp nem élhető túl, ha él bennünk az a remény, amit II. János Pál pápa hirdetett és egészen haláláig megélt” – hangsúlyozta Bábel Balázs a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke.

Mint mondta II. János Pál megválasztásával egy új időszak kezdődött a katolikus egyházban. Érdemei elévülhetetlenek, hiszen sikerült a gyakorlatba is átültetnie a II. Vatikáni Zsinat törekvéseit. Lévai Jánosnétól a konferenciát szervező Egyházügyi Munkacsoport vezetőjétől megtudtuk a konferencia célja, hogy városunkban erősödjék a keresztény hit. Elmondta, 2016-ban Teréz anyára, a szeretet misszionáriusára emlékeznek majd.

(Forrás: KecskemétiTv.hu)

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép