Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 16. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Az elmaradott térségek fejlesztéséről

Nem csökkentek érdemlegesen az elmúlt évtizedben az országon belüli jövedelmi, vagy a foglalkoztatási lehetőségekben fennálló különbségek. Többet kell tenni az elmaradott térségek fejlesztése érdekében.

"Nem hagyjuk leszakadni a vidéket!" címmel Szászfalvi László, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, és a Nemzeti Fórum egyesület tagja az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásában méltatta azt a programot, amelyben az elkövetkezendő években  számos hazai, illetve uniós forrás szolgálja majd a vidéki Magyarország felemelését, és élhetőbbé tételét.

„Tisztelt Országgyűlés! Ezekben a hetekben elindult a 2014-2020-as ciklus vidékfejlesztési programja, amelyre 1300 milliárd forrás lett elkülönítve. A kormány szándéka az, hogy ezekre a forrásokra már ebben az esztendőben ki legyenek írva a pályázatok.

Az elkülönített forrás a vidékfejlesztés számos szegmensét érinti: gazdálkodók kis méretű terménytá­rolók építésére, mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésére például több mint 30 milliárd, az állattenyésztők az állattartó telepeik korszerűsítésére több mint 70 milliárd forint támogatást nyerhetnek, a kertészeti ágazatra 75 milliárd forint áll rendelkezésre, a kistelepülések önkormányzatai számára mintegy 76 milliárd forint áll rendelkezésre, emellett a LEADER helyi akciócsoportok számos felhívásra nyújthatják be támogatási kérelmüket mintegy 60 milliárd forint értékben, illetve a fiatal gazdálkodók is kiemelt célcsoportjai a vidékfejlesztési politikának, az idei évben az új mezőgazdasági vállalkozások indulására, beruházásaik megvalósítására 76,5 milliárd forintot biztosít a vidékfejlesztési program…

A vidék felemelkedésére a 2014-2020 közötti uniós programozási időszakban számos pályázati lehetőség nyílik meg a következő időszakban. Ilyen a területi operatív program, a TOP, a KEHOP, a környezetvédelmi és energetikai pályázatok, a vidékfejlesztési programok, gazdaságfejlesztési programok, az emberi erőforrás operatív program…

Közös a felelősségünk és közös a feladatunk, hogy ennek a ciklusnak a fejlesztési lehetőségeit minél hatékonyabban használjuk fel a vidéki Magyarország felemelkedéséért. Nem hagyhatjuk leszakadni a vidéket, sőt, ennél nagyobb a feladat: fel kell zárkóztatnunk a magyar vidéket, különösen a hátrányos helyzetű térségeket. Ehhez összefogásra és együttműködésre van szükség!

Fekete Gyula

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép