Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 21. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Az egészségügyi ellátás helyzetéről

Az egészségügyi ellátás helyzete 2010-re kritikussá vált. Az eladósodott kórházak a kamatterhek miatt nem tudták emelni az orvosok és az ápolók béreit, akadozott az ellátás gyógyszerekből, és a legalapvetőbb egészségügyi fogyóeszközökből. Egyre több kórház kapujára a került lakat.

A 2010-ben hatalomra került polgári kormány nem csak az egészségügy riasztó helyzetével szembesült, hanem a nyomasztóan magasra növelt államadóssággal, a szinte teljesen megszűnt családi ellátó-rendszerrel, a gyorsuló pénzromlással és a csökkenő vásárlóértékű nyugdíjakkal, vagy a működésképtelenségig eladósodott önkormányzatok sokaságával.  Ezt a megöröklött hatalmas csődtömeget nyilván csak fokozatosan, évről-évre lehetett felszámolni. Mindenekelőtt az állam magára vállalta az egészségügyi intézmények 130 milliárd forintnyi adósságának a visszafizetését – lehetővé téve itt az illetmények lassú emelését.

Most azok a politikusok keveslik az orvosok, ápolók kereseteit, akik előidézték a lemaradásukat! Velük vitázott Font Sándor, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője, és a Nemzeti Fórum egyesület tagja, amikor felszólalt az Országgyűlés plenáris ülésén a magyar egészségügy jelenéről és jövőjéről rendezett politikai vitában.

„A teljesítményvolumen-korlátok és várólisták mellett olyan tevékenységhez adták a jelen ülő” – akkori kormánypárti – „képviselők is a szavazatukat, mint az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárása, ahol egyszerűen szó szerint az utcára tették az ott kezelteket.

Bevezették a kórházi széfek rendszerét. Bevezették a vizitdíj rendszerét. Ezt a Fidesz által kezdeményezett népszavazás szüntette meg. Közben betette az MSZP-SZDSZ által kedvelt magáncégek hada a lábát az egész egészségügybe. Közel 600 magángyógyszertár zárt be emiatt. (…)

Hadd érzékeltessem, hogy mit jelentett a magánrendszer befészkelése. Egy Siemens PET-CT-t sikerült üzembe állítani, amelyik Bács-Kiskun megyei köztulajdon volt. Kettő másik CT a megyében magántulajdonban volt. Kiderült, hogy az Országos Egészségpénztár nem ad működési keretet a Bács-Kiskun megyei köztulajdonban lévő CT működtetésére, mert a teljes működtetési keretet minden évben kiosztották a másik kettő magán CT működtetésére!”

2010 után egyértelműen javulás történt. „Azóta kevesebb, mint felére lecsökkentek a várólisták. Választói körzetemben három település új mentőállomást és új mentőkocsikat kapott, Dunavecse, Kiskőrös és Kalocsa. Ne tessenek azt mondani, hogy a mentőfejlesztés nem történt meg!

A kalocsai kórházat 2008-2009-ben be akarták zárni, és csak a kormányváltás nem engedte ezt meg.  Jelenleg is milliárdos beruházás folyik annak érdekében, hogy a kalocsa-paksi híd következtében a paksi térség ellátását is el tudja végezni ez a megújult kalocsai kórház.”

Fekete Gyula

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép