Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 17. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Átvették a megbízólevelet
2014. április 17.

A parlamenti választás egyéni győztesei vették át megbízólevelüket tegnap Kecskeméten és Kiskunfélegyházán.

Tegnap a kecskeméti városházán, a választási bizottságok tagjainak jelenlétében átvette a megbízólevelét dr. Salacz László (Fidesz-KDNP), Kecskemét 1. számú egyéni választókerület, és dr. Zombor Gábor (Fidesz-KDNP), Kecskemét 2. számú egyéni választókerületének megválasztott országgyűlési képviselője.

Átvették a megbízólevelet

Salacz László (balra)

Mint ismert: dr. Salacz László választókerületében 20 558 szavazatot szerzett, ez a voksok 51,34 százaléka. Zombor Gáborra választókerületében 22 303-an szavaztak, Kecskemét polgármestere így a szavazatok 51,67 százalékával jutott be az Országgyűlésbe.

Kiskunfélegyházán is ünnepélyes keretek között vette át megbízólevelét tegnap Lezsák Sándor (Fidesz-KDNP), a 4. számú választókerület új országgyűlési képviselője dr. Szabó Józseftől, a választási bizottság elnökétől a városháza dísztermében. A dokumentum átadása előtt Szabó József ismertette az április 6-án megtartott országgyűlési választások eredményét. Mint mondta, a 74 117 választópolgárból 41 144-en voksoltak Bács-Kiskun megye 4. számú választókörzetében, ami 55,51 százalékos részvételi arányt jelent. Az érvényes szavazatok száma 40 559 volt. Az indulók közül Lezsák Sándor, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb, 21 634 szavazatot.

Átvették a megbízólevelet

Lezsák Sándor (balra)

Az új Országgyűlés május 6-ig alakul meg, az alaptörvény értelmében ugyanis az alakuló ülést a köztársasági elnök hívja össze a választást követő 30 napon belüli időpontra. Időközben megújult az Országház alsóházi ülésterme is. Az új választási rendszer nyomán a jelenlegi parlamenti ciklusban 199-re csökken az egykori 386 fős Országgyűlés létszáma, így kevesebb ülőhelyet, de több szakértői páholyt alakítottak ki a 48 millió forintos beruházás során. A korábban túlzsúfolt helyiség szellősebbé vált. Tizenkét új, mobil miniszteri asztalt is építettek, az eredeti, 1902-ben átadottakkal azonos formában és díszítéssel. Ezek száma szükség esetén hattal bővíthető.

A terem páholyai új mellvédet kaptak, felhasználva azokat a díszítő jegyeket, amelyek az épület egészét jellemzik. Korábban a 436 ülőhely egy része csak a páholyokban fért el. Most 244 hely található a körüljárhatóvá vált patkóban, így nyolc szakértői páholy kialakítására nyílt mód. Az átalakított ülésterem nyolc helyet biztosít mozgáskorlátozottak számára, és már a miniszteri patkóig vezet a kerekes székkel is bejárható folyosó. Az ülésterem informatikai megújítása 13 millió forintba került.

Átvették a megbízólevelet

Zombor Gábor (balra)

A választáshoz kapcsolódó hír, hogy még valamivel több mint két hetük van az országgyűlési választáson indult jelölteknek és pártoknak arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat. A választási törvény szerint a szavazás napjához képest egy hónapon belül, tehát május 6-án 16 óráig kell eltüntetni e plakátokat. A jogszabály szerint a plakátot annak kell eltávolítania, aki azt elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték. Ha a plakátokat nem távolítják el időben, az önkormányzatoknak kell eljárniuk ezen ügyben. Az önkormányzatok a határidő lejártát követően maguk is eltávolíthatják plakátokat, majd annak költségét kiszámlázhatják.

Könnyen előfordulhat, hogy a szabályosan kihelyezett plakátok mellett hamarosan újra megjelennek az illegális „vadragasztások", hiszen május 25-én európai parlamenti választást tartanak hazánkban is.

(Forrás: BAON.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép