Menü
Hírek
Programok
Kölcsey Kör
Interjúk
Keresztény Élet
Archívum
Keresztény Élet

Képviselők


Nemzeti Fórum országgyűlési képviselői

(kattintson)

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért


Média
partnereink

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

Képviselők

Szövetségesek

Szövetségesek

2019. február 20. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Átadták a belül is megújult egészségházat Orgoványon
2018. december 19.

Kedden tartották az immár belülről is teljesen megújult orgoványi egészségház átadó ünnepségét, ami egyben a település egészségügyének történetét feldolgozó könyv bemutatója is volt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a külsejében felújított egészségházat tavaly októberben adták át. Az akkori munkálatok az épület külső szigetelését, a nyílászáró-cserét és a teljes körű fűtés-korszerűsítést foglalták magukban. A felújítás második ütemében az épület belsejét varázsolták újjá. A munkálatok megkezdése előtt a Molnár Gergely utcai régi orvosi rendelőbe költöztették át az orvosi eszközöket, ahol a felújítás négy hónapja alatt ideiglenesen folyt a helyi betegellátás, valamint a védőnői szolgálat és a vérvételi labor is ott működött.

A villamos hálózat felújítása mellett (mely magában foglalja a riasztórendszer kiépítését is) új burkolatokat és festést kapott az épületbelső. A szellőzőrendszert is korszerűsítették és klimatizálták a helyiségeket. Új orvosi eszközökkel is gazdagodott az egészségház, több mint másfél millió forint értékben, és kialakítottak egy új fogorvosi rendelőt is. Az önkormányzat ezzel járult hozzá a két orvosi és védőnői szolgálat működéséhez. Az új eszközöket az orvosi és a védőnői szolgálat igényeit figyelembe véve szerezte be az önkormányzat. A védőnők munkáját ezentúl új csecsemőmérleg, a hallásvizsgálathoz használt szűrő-audiométer és a látásvizsgálathoz alkalmazott tábla segíti. A felújítás csak az egészségügyet szolgáló helyiségeket érintette, az épület felső szintjén található szolgálati lakásokat nem. A beruházás mintegy 30 millió forintba került, melyből 26 millió forintot pályázati forrásból fedeztek, az önkormányzati önerő csaknem négymillió forint volt.

Átadták a belül is megújult egészségházat Orgoványon

Az ünnepélyes megnyitónak a művelődési ház adott otthont, melyen Gál Szilvia, Orgovány polgármestere köszöntötte a vendégeket. – Mai alkalmunk egy rendkívüli mérföldkő településünk életében, hiszen egyszerre örülhetünk annak, hogy egészségházunk belülről is megújult és elkészült egy olyan jelentős dokumentum, ami Orgovány egészségügyi szemelvényeit gyűjti egy kötetbe – mondta Gál Szilvia. A polgármester elmondta, hogy egy évvel ezelőtt már megtapasztalták, hogy milyen nehézségekkel jár az egészségház költöztetése, de megsegítette a település lakóit az időszak türelemmel viselésében az a tudat, hogy a beruházás az esztétikai javulás mellett a szolgáltatások színvonalát is emelni fogja. Ezt követően Gál Szilvia dr. Gubacsi László Szemelvények Orgovány Egészségügye Történetéből című művét méltatta, melynek bemutatóját a megnyitó keretében tartották. Korábban már bemutattuk Gubacsi Lászlót könyvét, melyben a szerző évtizedes kutatómunkájából 1799-től 2018-ig mutatja be a helyi egészségügy történetét, levéltári forrásokra és testületi jegyzőkönyvekre támaszkodva. A művet a szerző magánkiadásban adta ki és két példányt az orgoványi könyvtár részére is felajánlott. Gubacsi László maga is hosszú évekig volt háziorvos Orgoványon, azonban az akkori körülmények meg sem közelítették a maiakat.

Átadták a belül is megújult egészségházat Orgoványon

Ezt követően Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a jelenlévőket. Lezsák Sándor felelevenítette emlékeit Gubacsi Lászlóval való megismerkedéséről, majd az orgoványi egészségügy helyzetét méltatta. – Orgovány rászolgált mai helyzetére, melyért keményen, szívósan megdolgozott, hiszen mindannyiunknak legfontosabb az egészség – nem csak fizikai, de a lelki egészség. A lelki egészséghez kell egy jó önkormányzat, iskola, jó lelkész és plébános, vagyis emberi közösség. Ettől lesz bizalom az orvosban, a gyógyításban. A hit rendkívül erős forrása a gyógyulásnak – mondta Lezsák Sándor.

A köszöntők közötti ünnepi műsorról az egyházak, az általános iskolások és a Karakterek Színjátszócsoport tagjai gondoskodtak Gellért Imréné rendezésében. Az ünnepség zárásaként a vendégek bejárták a megújult egészségház tereit.

baon.hu

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

 

Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
A gördeszkás pap Lakiteleken
2019. február 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Új arcok, régi harcok

Budapest, Polgárok Háza

2019. február 20. 18 óra

A Hit pajzsa díj átadása

Budapest, Jezsuita Rend Párbeszéd Háza
2019. február 23.

Kölcsey Kör: Az Európai Unió jelene és jövője

Kecskemét, Kocsis Pál iskola
2019. január 17. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Lakitelek Népfőiskola

Szövetségesek

Szövetségesek

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép