Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 22. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
''Aranyat érő anyaföld''
2015. május 18.

A Magyar Női Unió "Aranyat érő anyaföld" címmel rendezett konferenciát csütörtökön a Földművelésügyi Minisztérium Darányi Ignác termében.

Az eseményen V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár is köszöntötte a résztvevőket:

„Aranyat érő anyaföld” – így hangzik a mai konferencia költői címe. Szavai – arany, anya, föld, anyaföld – sokunk szótárában tartoznak a legszebbek közé hangzásuk, csengésük, jelentésük, mögöttes tartalmuk okán. A Magyar Női Unió szervezésének köszönhetően ma abban a szerencsében lehet részünk, hogy ezekről a szép szavakról és fogalmakról a legszebb hangokon hallhatunk: édesanyák és lányok, feleségek, társak és kolléganők hangján, továbbá őket nagyrabecsülő férfiaktól.

Hogy miért fontos ez? Úgy gondolom, minden tárgyat, kérdést és témát akkor ismerhetünk meg a legalaposabban, ha körüljárjuk, és megbeszéljük, melyik szemszögből, ki, mit lát. Meg kell hallgatnunk, és meg kell hallanunk a különböző véleményeket, észrevételeket. Különösen igaz ez az olyan összetett és sokoldalú témakörökre, mint a növénytermesztés, a biotermékek, az ökológiai gazdálkodás, az élelmiszerbiztonság vagy a vidéki turizmus. Ezeknek a kérdéseknek számos vetülete van: gazdasági, társadalmi, állami, tudományos, környezetvédelmi, egészségügyi… és sorolhatnám tovább. A teljes kép ismeretéhez, s az azon alapuló felelős döntésekhez, eredményes tervezéshez mindegyiket számba kell venni.

Ma ezeket a témákat egy különleges –női – szemszögből járják körül a konferencia előadói. Mit jelent ez? Nem könnyű megfogalmazni. A Magyar Női Unió alapelvei és saját tapasztalataim alapján azt mondanám, mindenekelőtt egy szeretetalapú, kooperatív, értékközpontú, kreatív, integráló szemléletmódot jelent – ami elsősorban a hölgyek sajátja.

De amilyen fontosak a mai előadók közös értékei, legalább olyan fontosak a különbözésegeik is: egyéni tudásuk, személyes tapasztalatuk, egyedi látásmódjuk. Hiszen utóbbiaknak köszönhetően kaphatunk ma olyan átfogó képet az aranyat érő anyaföldet érintő kérdésekről, amely magában foglalja a szakértői, tanácsadói, kutatói, tulajdonosi, vezetői és civil állásfoglalásokat is.

Szeretet, megbecsülés, gondoskodás, kitartás, emberi méltóság” – a Magyar Női Unió alapértékei olyan minőségek, amelyek nélkül talán nem is szabad anyaföldről, gazdálkodásról vagy a vidék megtartó erejéről beszélgetni. A konferencia – női és férfi – előadóinak tudása, felkészültsége pedig olyanok, amelyek nélkül nem is lehet.

Fontos erőforrást jelent, hogy a mai tanácskozáson mindezek az értékek jelen vannak. Érdeklődéssel várom a nemcsak szépen csengő, de tartalmas, hasznos, előrevivő gondolatokat a növénytermesztésről nem csak nőknek, nem csak nőktől és nem csak nőkről szóló előadásokban!"

(Forrás: V. Németh Zsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép