Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 19. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Angyal a földi pokolban
2015. szeptember 3.

A Budai Várban mutatták be nagy sikerrel Zsuffa Tünde, Angyal a földi pokolban c. történelmi regényét, amelynek keretét a II. világháború végétől az 1956-os forradalom és szabadságharc bukásáig tartó időszak adja.

„A történet a valóság és a fikció mesterséges keverése. A szerző és a könyv érdeme, hogy olyan korszakhoz, olyan témához nyúl rendkívül érzékenyen, nagy felkészültséggel, alapossággal, amelyet a rendszerváltoztatás után a szépirodalomban máig nem sikerült hitelesen bemutatni.” Így fogalmazott, Szabó Csaba történész, levéltáros, aki a történelmi események pontos és valós ábrázolásában segítette a szerzőt.

Nemcsak tartalmával, nyelvezetével és mondanivalójával kápráztatja el az olvasót a könyv, hanem igényes és szép megjelenésével is, mely a 25 éves Antológia Kiadó gondozásában kapta meg végső arcát. Agócs Sándor, a lakiteleki kiadó felelős szerkesztője is a vendégek között volt, és a következő szavakkal méltatta a szerzőt: „A kézirat elolvasása után, már tudtam, hogy ki fogjuk adni. (…) Többször elszorult a torkom, el is sírtam magam, nem ilyen könyveket írnak mostanában, ezért is álltam mellé, már a legelején.”

Angyal a földi pokolban

A regény tehát olyan 12 évet ölel fel a történelemből, melyről a mai napig nem, vagy félve beszélünk. Megtorlások, meghurcolások, kitelepítések, testi és lelki sérülések, amik miatt emberek, hazaszerető bátor férfiak és nők a rendszer áldozatává váltak. Az író a regény főhősnője, Balázsovich Antónia, Horthy Miklós testőrparancsnokának lánya köré fűzte fel a fontos történelmi eseményeket, és rajta keresztül ábrázolja a kor élni vágyó és élni akaró embertípusát.

Az estén három részlet hangzott el a könyvből, a Jászai- és Kossuth-díjas színművész, Kubik Anna előadásában, melyet a közönség lélegzetvisszafojtva hallgatott.

A műsor végén a moderátor, Nagy-Ricsóy Nóra beszélgetett az íróval a könyv keletkezéséről és annak körülményeiről. Zsuffa Tünde felfedte, melyek voltak életében azok a sorsfordító pillanatok, melyek arra ösztönözték, hogy bemutassa ennek a félig homályba veszett korszaknak a valós és fájdalmas sebeit. Kiemelte, hogy a történet középpontjában a szerelem áll, de olyan húsbavágó kérdésekre kereste a választ, melyek harcba állították az embereket egymással és önmagukkal szemben is. Menni vagy maradni, tenni vagy lapulni, élni vagy meghalni, haza vagy szerelem.

Az első könyvbemutatót további alkalmak követik, amikor lehetőség nyílik találkozni az Angyal a földi pokolban című regény szerzőjével. Szeptember 6-án 14.00 órakor a Budai Várban a Könyvünnep keretén belül az Antológia Kiadó sátránál dedikál az író, szeptember 17-én pedig Bécsben, a Balassi Intézetben kerül bemutatásra a könyv.

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép