Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum
Videogaléria
a
További videókTovábbi videók

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. december 16. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Ajkai származásúak kapták a kitüntetéseket
2014. december 15.

A Veszprém Megyei Önkormányzat megalakulásának 24. évfordulóján, a Megyeháza Szent István termében ünnepi ülésen adták át az érdemrendeket.

Az ünnepi ülésen közreműködött a Magyar Honvédség Légierő Zenekara, Katona János alezredes, légierő főkarmester vezetésével, Kéri Kitty, Kőrösi Csaba és Szeles József a Petőfi Színház színművészei.

„Olyan közel kell lenni az emberekhez, amennyire csak lehetséges – ez az egyik legfontosabb, az európai normáknak megfelelő, illetve abból következő alapelv. A polgári kormány az elmúlt két évben jelentős adósságtehertől szabadította meg a megyei önkormányzatokat is, és ezzel a lépéssel kinyilvánította, hogy a megyékre szükség van, és sikeres Magyarország nem képzelhető el cselekvőképes megyei önkormányzatok nélkül.”- mondta Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke ünnepi beszédében.

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a megyei díjak adományozásáról szóló rendeletében döntött arról, hogy Veszprém Megye Tiszteletbeli Polgára címet adományoz azon magyar, vagy külföldi állampolgárnak, aki valamely a megyéhez kötődő kiemelkedően jelentős munkájával, cselekedetével, vagy egész életművével olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárul a megye jó hírnevéhez, továbbá példamutató emberi magatartása miatt köztiszteletben áll.

Pálffy István az Ügyrendi Bizottság elnöke ismertette a Közgyűlés döntését.

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése Csincsi Ferenc a Balatonfüredi Ferencsik János Zeneiskola volt igazgatója részére posztumusz VESZPRÉM MEGYE TISZTELETBELI POLGÁRA CÍMET adományozta.

Horváthné Bakos Ilona népzenetanár, művészeti vezetőt, a Vass Lajos Népzenei Szövetség alelnökét és Ékes József országgyűlési képviselőt VESZPRÉM MEGYE ÉRDEMRENDJE kitüntetésben részesítette.

Az ünnepségen a kitüntetettekről egy-egy kisfilmet vetítettek le, majd a díjazottak pár szóval megköszönték a méltatást a díjazóknak.

Ajkai származásúak kapták a kitüntetéseket

Ékes József országgyűlési képviselő is megköszönte a közgyűlés támogatását, valamint a Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetéssel járó díjat,- mely kétszázezer forint- és további kétszázezer forintot négy szervezetnek - az Ajkai Jubiláte Nőikarnak, az Ajkai Zeneiskolának, a ProUrbe Alapítványnak valamint Doba településének egyenlő részben ajánlotta fel. Az utóbbi három szervezet esetében a fiatal tehetségek támogatására kérte fordítani a felajánlott összeget.

(Forrás: InfoAjka.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Faluszépítő Társaskör negyedik összejövetele Lakiteleken
2018. december 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép