Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. július 23. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Ajkai származásúak kapták a kitüntetéseket
2014. december 15.

A Veszprém Megyei Önkormányzat megalakulásának 24. évfordulóján, a Megyeháza Szent István termében ünnepi ülésen adták át az érdemrendeket.

Az ünnepi ülésen közreműködött a Magyar Honvédség Légierő Zenekara, Katona János alezredes, légierő főkarmester vezetésével, Kéri Kitty, Kőrösi Csaba és Szeles József a Petőfi Színház színművészei.

„Olyan közel kell lenni az emberekhez, amennyire csak lehetséges – ez az egyik legfontosabb, az európai normáknak megfelelő, illetve abból következő alapelv. A polgári kormány az elmúlt két évben jelentős adósságtehertől szabadította meg a megyei önkormányzatokat is, és ezzel a lépéssel kinyilvánította, hogy a megyékre szükség van, és sikeres Magyarország nem képzelhető el cselekvőképes megyei önkormányzatok nélkül.”- mondta Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke ünnepi beszédében.

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a megyei díjak adományozásáról szóló rendeletében döntött arról, hogy Veszprém Megye Tiszteletbeli Polgára címet adományoz azon magyar, vagy külföldi állampolgárnak, aki valamely a megyéhez kötődő kiemelkedően jelentős munkájával, cselekedetével, vagy egész életművével olyan általános elismerést szerzett, amely hozzájárul a megye jó hírnevéhez, továbbá példamutató emberi magatartása miatt köztiszteletben áll.

Pálffy István az Ügyrendi Bizottság elnöke ismertette a Közgyűlés döntését.

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése Csincsi Ferenc a Balatonfüredi Ferencsik János Zeneiskola volt igazgatója részére posztumusz VESZPRÉM MEGYE TISZTELETBELI POLGÁRA CÍMET adományozta.

Horváthné Bakos Ilona népzenetanár, művészeti vezetőt, a Vass Lajos Népzenei Szövetség alelnökét és Ékes József országgyűlési képviselőt VESZPRÉM MEGYE ÉRDEMRENDJE kitüntetésben részesítette.

Az ünnepségen a kitüntetettekről egy-egy kisfilmet vetítettek le, majd a díjazottak pár szóval megköszönték a méltatást a díjazóknak.

Ajkai származásúak kapták a kitüntetéseket

Ékes József országgyűlési képviselő is megköszönte a közgyűlés támogatását, valamint a Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetéssel járó díjat,- mely kétszázezer forint- és további kétszázezer forintot négy szervezetnek - az Ajkai Jubiláte Nőikarnak, az Ajkai Zeneiskolának, a ProUrbe Alapítványnak valamint Doba településének egyenlő részben ajánlotta fel. Az utóbbi három szervezet esetében a fiatal tehetségek támogatására kérte fordítani a felajánlott összeget.

(Forrás: InfoAjka.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép