Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. július 22. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Ahol nincs állástalan
2015. június 16.

Bócsa határában új gombatermesztő üzemet adtak át a napokban. A közel egymilliárd forintos beruházásból felépült épületkomplexum negyven embernek ad munkát.

A telep magába foglal egy 13 darabos, klimatizált laskagomba termesztésére alkalmas növényházat. A gombatermesztő házak könnyűszerkezetes konstrukcióban készültek, megfelelnek a hőszigetelésre és energiahatékonyságra vonatkozó hazai és európai előírásoknak.

A telepen csiperke-, és laskagombát termesztenek. Egy évben legalább 1000 tonna árut kíván a tulajdonos, a Gomba Unio Kft. a piacra szállítani. A telep átadásakor szervezett rendezvényen neves közéleti személyek vettek részt más meghívott üzleti partnerek mellett.

Ahol nincs állástalan

Az eseményen jelen volt Lezsák Sándor, a Magyar Parlament alelnöke, Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztési államtitkár, Font Sándor, országgyűlési képviselő, dr. Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei elnöke. Az eseményt levezette Szőke-Tóth Mihály bócsai polgármester köszöntő beszédében elmondta, hogy Bócsán ma szinte nincs is munkanélküliség, ugyanis 150 ember ingázik más településekről a falu cégeihez. A település vállalkozóbarát önkormányzat, a vállalkozások pedig falubarát cégek. Azaz támogatják az önkormányzatot, amikor a falu vezetése anyagi igényeket fogalmaz meg.

Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztési államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy az uniós projektek célja új munkahelyek teremtése. 70 milliárd forintot lehet a következő években a hazai kertészeti kultúrák fejlesztésére. Font Sándor országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy képletesen szólva gomba módjára nőtt ki az országút mellett az új üzem. Az új támogatási rendszer nem a szántóföldi kultúrák fejlesztésében érdekelt cégeket segíti, hanem a kézimunka igényes ágazatokat. Megemlítette, hogy Bócsa és Soltvadkert között megépítenek egy új kerékpárutat, mely megkönnyíti a telepre dolgozni járó munkatársak közlekedését.

Hisz a Kert Magyarország álomban

Lezsák Sándor parlamenti alelnök azt mondta, hogy jó lenne buszra ültetni az összes képviselőt, és megmutatni, hogyan kell új zöldmezős beruházást létesíteni. A politikus elárulta, hogy hisz a Kert Magyarország álomban. Ez a települések népesség megtartó erejét segíti elő. Ahhoz azonban, hogy fennmaradjanak a falvaink képesség megtartó népességgel is kell rendelkeznünk. Azaz minél több gyermeket kell nevelniük a családoknak.

Barta Zsolt

(Forrás: BAON.hu)

Kapcsolódó fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép