Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum
Videogaléria
a
További videókTovábbi videók

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. december 17. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
Ahol nincs állástalan
2015. június 16.

Bócsa határában új gombatermesztő üzemet adtak át a napokban. A közel egymilliárd forintos beruházásból felépült épületkomplexum negyven embernek ad munkát.

A telep magába foglal egy 13 darabos, klimatizált laskagomba termesztésére alkalmas növényházat. A gombatermesztő házak könnyűszerkezetes konstrukcióban készültek, megfelelnek a hőszigetelésre és energiahatékonyságra vonatkozó hazai és európai előírásoknak.

A telepen csiperke-, és laskagombát termesztenek. Egy évben legalább 1000 tonna árut kíván a tulajdonos, a Gomba Unio Kft. a piacra szállítani. A telep átadásakor szervezett rendezvényen neves közéleti személyek vettek részt más meghívott üzleti partnerek mellett.

Ahol nincs állástalan

Az eseményen jelen volt Lezsák Sándor, a Magyar Parlament alelnöke, Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztési államtitkár, Font Sándor, országgyűlési képviselő, dr. Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei elnöke. Az eseményt levezette Szőke-Tóth Mihály bócsai polgármester köszöntő beszédében elmondta, hogy Bócsán ma szinte nincs is munkanélküliség, ugyanis 150 ember ingázik más településekről a falu cégeihez. A település vállalkozóbarát önkormányzat, a vállalkozások pedig falubarát cégek. Azaz támogatják az önkormányzatot, amikor a falu vezetése anyagi igényeket fogalmaz meg.

Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztési államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy az uniós projektek célja új munkahelyek teremtése. 70 milliárd forintot lehet a következő években a hazai kertészeti kultúrák fejlesztésére. Font Sándor országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy képletesen szólva gomba módjára nőtt ki az országút mellett az új üzem. Az új támogatási rendszer nem a szántóföldi kultúrák fejlesztésében érdekelt cégeket segíti, hanem a kézimunka igényes ágazatokat. Megemlítette, hogy Bócsa és Soltvadkert között megépítenek egy új kerékpárutat, mely megkönnyíti a telepre dolgozni járó munkatársak közlekedését.

Hisz a Kert Magyarország álomban

Lezsák Sándor parlamenti alelnök azt mondta, hogy jó lenne buszra ültetni az összes képviselőt, és megmutatni, hogyan kell új zöldmezős beruházást létesíteni. A politikus elárulta, hogy hisz a Kert Magyarország álomban. Ez a települések népesség megtartó erejét segíti elő. Ahhoz azonban, hogy fennmaradjanak a falvaink képesség megtartó népességgel is kell rendelkeznünk. Azaz minél több gyermeket kell nevelniük a családoknak.

Barta Zsolt

(Forrás: BAON.hu)

Kapcsolódó fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Faluszépítő Társaskör negyedik összejövetele Lakiteleken
2018. december 13.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép