Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 21. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
ADVENT – Várakozás – Készülődés
2014. november 25.

A december mindig az adventi várakozás és készülődés szentidejében telik el, pedig manapság illetlenül sok szó esik az üzletek vasárnapi nyitva tartásáról, mintha ez lenne a mérvadó.

Advent, e latin eredetű szó eljövetelt jelent. Krisztus kegyelmi eljövetelét várjuk a karácsonyi ünnepekben, de második eljövetelére is gondolunk, amely a világ végén fog bekövetkezni. A keresztény ember e szent időben várakozik. Ez a várakozás nem tétlenkedő unatkozást jelent. Hisz kezdetben volt a várakozás, majd idők múltán a várakozás megszülte a készülődést, mert készülődés nélkül a várakozás olyan, mint a mag nélküli gyümölcs.

Készülődés…, egy találkozásra készülődés, és ha azzal találkozunk, akit szeretünk, akkor ösztönösen adunk magunkra. Minden szeretet ismeri a készülődés izgalmát. Akinek már teljesen mindegy, hogy hogyan jelenik meg egy találkozón, az nem szeret, abban kihűlt a szív jótékony izzása, az csupán egy programot bonyolít le. Minden készülődés a találkozás előlege. Aki elindul valakihez, az a készület első percében, az ötlet pillanatától ott van annál, akihez igyekszik.

Advent idején Jézushoz készülődöm, mert hiszem, hogy egész életem advent. Készület az Istennel való találkozásra. Nemcsak várom Őt, én is sietek elébe. Ha csupán várakoznék, tétlenül állnék életem valamelyik kietlen utcasarkán, tehetetlenül topognék egy szürke határsávon, passzív szemlélője lennék az életnek, lágy hangú énekes, aki szeretne boldog lenni anélkül, hogy tenne valamit azért a boldogságért. Aki csak azt lesi, hogy jöjjön valami jó, de önmaga semmit nem tesz a jóért, az megrontója az Életének, … amellyel egyszer biztosan el kell számolnia.

Az adventi várakozásban kigyúlnak a fények, gyertyák égnek a zöld koszorún, imák, énekek csendülnek fel, amelyekben a Megváltó utáni vágy szólal meg: „…Harmatozzatok egek onnan felülről és ti fellegek csepegjétek az igazat, teremjétek meg a Megváltót” … Bűnbánó szívvel keressük a megbékélést Istennel és embertestvéreinkkel. A szeretetnek rózsái fakadnak rügybe, ajándékok képében, hogy megörvendeztethessük nemcsak a családunk tagjait, de azokat is, akik között élünk.

Lelkünk tükre, hogy hogyan készülünk e szeretet kifejezésére, az ünnep előtt egy névsorral végig rohanunk az üzleteken és a végén boldogan haza térünk, hogy mindenki kipipálva, majd kiírjuk a facebookra: mennyit vásároltunk, és várjuk az ismerősök dicséretét! - vagy jóval előtte tudjuk, kinek mit készítünk és az a cél vezet, hogy a megajándékozott örömének sugarában részesüljünk. Nagy különbség! – az ön szeretet és az önzetlen szeretet! A szeretet nem lehet csere-bere tárgya! – cserébe érte csak kedvességet színlelni, álnokság.

Elébe menni annak, amire készülünk, annak, aki jön hozzánk ez a legszebb és legizgalmasabb feladatunk. Jézus elé kell mennünk, játékkészítő kézzel, kívánságleső vizsgálódással, megtisztított szívvel, belső békével, karácsonytalan életek karácsonyivá tételével. Mindnyájunknak örömöt kell szülnünk, azért hogy békességes esténk legyen az Öröm éjszakáján.

Várjuk a Megváltót, hogy végképp eltiporja a gonoszt, hogy igazságot hozzon a Földre; - hogy korbáccsal űzze ki - a népek templomából, - a jóhiszemű emberek lelkéből a kufárokat, az élősködőket, az álnok farizeusokat, mindazokat, akik hamis ígérgetéseikkel, az ezoterikus pszcihé mindenhatóságával becsapják embertársaikat.

És nem ülhetünk tétlenül, mindannyiunk felelőssége és feladata, eltévelygett embertárasaink visszavezetése az egyházba, elég fárasztó munka, de hiszem, hogy a Jóisten minden támogatást megad, és minden lehetőséget megteremt. Nekünk az a feladat jutott, hogy elinduljunk, Ő majd mutatja az utat. Munkálkodjunk együtt minden erőnkkel, imádkozzunk, így várjuk a Megváltót, hogy békeséget és őszinte szeretetet hozzon az emberi szívekbe.

Advent! Várakozás Krisztus eljövetelére és készülődés, hogy tudjuk méltóan fogadni. Adjunk helyett szívünkben az ismert bizakodásnak, hogy mégis csak kell léteznie kivezető útnak és ez az Isten hit és bizalom útja.

„…Jöjj, fény Igéje oszlasd szét
értelmem és szívem homályát!
Adj nekem oly nagy hitet,

hogy megláthassalak az úton…”

ADVENT – Várakozás – Készülődés

Mihály Margit

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép