Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 18. csütörtök
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
A térség egyik legmodernebb épülete várja a diákokat
2017. szeptember 5.

Hétfő délután ünnepélyesen felavatták Izsák új általános iskoláját, amelyben immár mind a nyolc osztály együtt tanulhat. Az épület a legmodernebb technikai és építészeti megoldásokat rejti magában, amelyben minden a diákok ismeretszerzését segíti elő. A beruházás csaknem egy évig tartott és mintegy négy és fél milliárd forintból valósult meg.

A 8500 négyzetméteres épület két emelete bőséges helyet nyújt mind a nyolc évfolyamnak és a tanári karnak is. Az iskola a térség egyik legmodernebb oktatási intézménye.

Az avatáson Mondok József, Izsák polgármestere köszöntötte a tanárokat, diákokat és a meghívott vendégeket. – Várostörténeti jelentőségű eseményen köszöntöm önöket. Az első szó itt a köszöneté lehet. Mindenekelőtt köszönetet mondunk a magyar kormánynak és Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, hogy döntésükkel és anyagi támogatásukkal lehetővé tették egy, a kornak megfelelő modern iskolaépület létrehozását. Az építés és beruházás költségeit nemzeti kormányunk vállalta, de az épület és a berendezés önkormányzatunk tulajdona – köszönte meg a polgármester a beruházás támogatóinak segítségét, és hozzátette: köszönet illeti Lázár János miniszter urat, aki javaslatot tett egy szakértői felmérésre, ami egy új épületet javasolt. És köszönettel szólok Lezsák Sándor úrhoz, aki végig támogatta a projektet.

Ezt követően Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke és a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt. Lezsák Sándor a forma és a tartalom összhangjának fontosságát hangsúlyozta: azt kívánom ennek az iskolának, hogy a szellemisége maradjon a régi. Mert amit az elmúlt évtizedekben a szülők, nagyszülők és a pedagógusok megteremtettek, a szellemisége, nemzeti elkötelezettsége és erkölcsisége, a tudás átadásának képessége maradjon a régi. A tartalom és a forma egysége a fontos. Eddig meg volt a tartalom, a forma változik, korszerűbb lett és adott most új lehetőséget – illette elismerő szavakkal a tanítók, tanárok munkáját Lezsák Sándor és kiemelte: nincs tehetségtelen gyerek, csak tehetségtelen politika, ami nem tud megfelelő esélyeket teremteni. Az izsáki iskola pedig egy tehetséges politika eredménye.

A térség egyik legmodernebb épülete várja a diákokat

Beszédet tartott dr. Solti Péter, a Klik elnöke, aki Balog Zoltán miniszter nevében köszöntötte a jelenlévőket, és az izsáki pedagógusok munkáját méltatta. – Az intézmény nagy hangsúlyt fektet a sportra és rendre kiváló eredményt értek el az utóbbi években. Ki kell emelni a művészeti oktatást, amely jövőre ünnepli negyedszázados évfordulóját – mondta az elnök, majd a gyerekekhez intézte szavait: – Birtokba vehetitek ezt a csodálatos épületet, annak minden lehetőségével. Szükség van azonban tanáraitokra is ahhoz, hogy képességetekkel tarisznyáitokban neki vág­hassatok a középiskola kihívásainak.

A beszédek között az iskola tanulóinak művészi pro­dukcióit és az Izsáki Sárfehér Néptáncegyüttes előadásait élvezhették a jelenlévők, majd a település plébánosa és lelkésze megáldotta az épületet.

 

Hétfőn kezdődik a tanítás

A héten a végső simítások zajlanak, elhelyezik a padokat, székeket és eszközöket az osztálytermekben, addig úgynevezett tanításmentes iskolai foglalkozáson vesznek részt a diákok. A tanítás jövő héten hétfőn elkezdődik.

baon.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép