Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 16. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
A paksi atomerőmű kapacitásbővítéséről

Magyarország energiahordozó kincsekben szegény ország, ezért minden felelős kormányzatnak jó előre, időben gondoskodniuk kell az ország jövőben várható energiaszükségletének a kielégítéséről. Ennek érdekében döntött a kormány a paksi atomerőmű kapacitásának bővítése mellett.

Ezt a felelős döntést az ellenzéki pártok azóta is élesen kritizálják, bár arra mindeddig nem adtak választ, hogy a tervbe vett beruházás elmaradása esetén honnan és miből pótolnák a kieső energiatermelést.

A paksi atomerőmű bővítésének indokoltságáról, – vagy indokolatlanságáról – rendezett országgyűlési vitában felszólalt Font Sándor is, a Fidesz-Polgári Szövetség képviselője, és egyben a Nemzeti Fórum egyesület tagja. Font Sándor, mint frissen végzett erősáramú villamosmérnök még mindig emlékszik az atomerőmű első blokkjának 1982. évi üzembe helyezésére, és azóta is meggyőződése, hogy az emberiség számára energiatermelés céljából megkerülhetetlen az atomerőművi rendszer kiépítése.

Kifejtette, hogy az ellenzéki pártok által – az atomerőmű bővítése helyett – javasolt megújuló energia termelése csakis a hosszabb és széljárta tengerparttal rendelkező országok számára járható út, máshol az ilyen módon nyert energia mennyisége nem számottevő. Az ellenzéki pártok folyamatos kritikája, hergelése ellenére – mondta Font Sándor – a magyarországi lakosok 75-78 százaléka nem fél az atomerőművek működésétől, sőt természetesnek tartja, hogy egy ilyen energiatermelői bázisra is alapozzuk az energiaellátásunkat.

Ez a magas egyetértési arány a folyamatos félelemkeltés és kritika ellenére nemhogy alacsonyabb lenne, de még magasabb Paks térségében, illetve a Duna másik oldalán, Kalocsa térségében.

A képviselő kitért a beruházás várható térség-fejlesztő, és mintegy tízezer főnyi foglalkoztatás-bővítő következményeire is. „Szabad és kapacitásokkal rendelkező munkaerőhányad egyelőre a Duna-Tisza-közén és a Tiszántúlon van. Ha ez így igaz, márpedig így igaz, akkor kikerülhetetlen, hogy Paks és Kalocsa között egy új híd létesüljön. Ez pedig teljesen új távlatot nyit a két város kapcsolatában. Közismert, hogy Paksnak például nincs kórháza, nincs közvetlen orvosi ellátása. Kalocsának viszont igen, egy igen magas színvonalú és többszörösen fejlesztett egészségügyi intézménye van. .. Kalocsán és térségében a volt honvédségi laktanyák mindegyike készen áll arra, hogy minimális átalakítással ezek az épületek az odaérkező munkáskezeknek befogadó helyül szolgálhatnak. .. Kalocsán egyébként az Összefogás Kalocsáért Egyesület a dunai híd felépítése érdekében aláírásgyűjtést kezdeményezett, és mintegy két hét alatt hétezer támogató aláírást szerzett.”

Fekete Gyula

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép