Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum
Videogaléria
a
További videókTovábbi videók

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. december 12. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
A magáncsőd-védelemről

Mindeddig Magyarországon csak a gazdálkodó szervek részesülhettek csődvédelemben, a természetes személyek nem. Szeptember elsejétől az adósságkezelés, az adósságrendezés tekintetében a lakosok egyenjogúvá váltak a gazdálkodókkal.

Az életbe lépő magáncsődeljárásnak az a lényege, hogy az adós és a hitelezők érdekeik összehangolásával, állami felügyelet mellett egyezzenek meg az adósság rendezésében, annak érdekében, hogy az adós kikerüljön az adósságcsapdából.

Magáncsőd-védelmet olyan adós kezdeményezhet, akinek vagyona, a törlesztésre fordítható jövedelme nem elégséges a felhalmozott adósságával kapcsolatos törlesztési kötelezettségek teljesítésére. Elsőbbséget élveznek azok a hiteladósok, akiknek a lakóingatlana csődvédelem nélkül kényszerértékesítésre kerülhetne.

A családi csődvédelmi szolgálat központi szerve az Igazságügyi Hivatal, területi szervei a fővárosi és megyei kormányhivatalokban lesznek. Az állami csődvédelmi szolgálat által ellátott tevékenység az adós számára ingyenes.

Szászfalvi László, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, továbbá a Nemzeti Fórum egyesület tagja az Országgyűlés őszi ülésszakának első ülésnapján méltatta az új törvényt.

„A magyar családok védelme és biztonsága az egyik legfontosabb feladatunk, hiszen a család jelenti nemzetünk és társadalmunk alapját és jövőjét. Sajnos 2002 és 2010 között eladósodott az állam, GDP-arányosan 53 százalékról 83 százalékra nőtt az államadósság, az önkormányzatok adóssága radikálisan, 1400 milliárd forintra nőtt, a családok adóssága megötszöröződött. A baloldali liberális kormány nem tett semmit, sőt, tehetetlenségével, cselekvésképtelenségével még tetézte is a bajt.

2010 óta a polgári kormány számos intézkedést hozott annak érdekében, hogy lassítsa, majd leállítsa az államadósság növekedését, átvállalta az önkormányzatok adósságállományát. A családok védelmében rezsicsökkentést vezettünk be, a gyermekek utáni adókedvezményt kiterjesztettük, az ingyenes gyermekétkeztetést kiszélesítettük, ingyenes tankönyvrendszert vezettünk be.

Mindezekkel az intézkedésekkel sem tudtunk mindenkin segíteni, ezért volt szükség arra, hogy az Országgyűlés elfogadja a természetes személyek adósságrendezéséről szóló törvényt.  Az igénybe vevők élete nem pusztán anyagi értelemben rendeződik, hanem mentális értelemben is, és nyugodtan fogalmazhatok úgy, hogy új életet kezdhetnek ezek a családok.

A bajba jutott és segítségre szoruló családok a területileg illetékes kormányhivatalok mellett a www.csodvedelem.gov.hu oldalon megtalálják a szükséges legfontosabb információkat az adósságrendezési eljárás kezdeményezéséhez.”

Fekete Gyula            

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Fülöp Sándor kiállításának megnyitója Lakiteleken
2018. december 1.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Jótékonysági est a kárpátaljai Salánk ifjúsági házáért

Budapest, Duna Palota
2018. december 6. 18.00

Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


Webmester :: © Nemzeti Fórum :: Oldaltérkép