Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. július 23. hétfő
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
A magáncsőd-védelemről

Mindeddig Magyarországon csak a gazdálkodó szervek részesülhettek csődvédelemben, a természetes személyek nem. Szeptember elsejétől az adósságkezelés, az adósságrendezés tekintetében a lakosok egyenjogúvá váltak a gazdálkodókkal.

Az életbe lépő magáncsődeljárásnak az a lényege, hogy az adós és a hitelezők érdekeik összehangolásával, állami felügyelet mellett egyezzenek meg az adósság rendezésében, annak érdekében, hogy az adós kikerüljön az adósságcsapdából.

Magáncsőd-védelmet olyan adós kezdeményezhet, akinek vagyona, a törlesztésre fordítható jövedelme nem elégséges a felhalmozott adósságával kapcsolatos törlesztési kötelezettségek teljesítésére. Elsőbbséget élveznek azok a hiteladósok, akiknek a lakóingatlana csődvédelem nélkül kényszerértékesítésre kerülhetne.

A családi csődvédelmi szolgálat központi szerve az Igazságügyi Hivatal, területi szervei a fővárosi és megyei kormányhivatalokban lesznek. Az állami csődvédelmi szolgálat által ellátott tevékenység az adós számára ingyenes.

Szászfalvi László, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, továbbá a Nemzeti Fórum egyesület tagja az Országgyűlés őszi ülésszakának első ülésnapján méltatta az új törvényt.

„A magyar családok védelme és biztonsága az egyik legfontosabb feladatunk, hiszen a család jelenti nemzetünk és társadalmunk alapját és jövőjét. Sajnos 2002 és 2010 között eladósodott az állam, GDP-arányosan 53 százalékról 83 százalékra nőtt az államadósság, az önkormányzatok adóssága radikálisan, 1400 milliárd forintra nőtt, a családok adóssága megötszöröződött. A baloldali liberális kormány nem tett semmit, sőt, tehetetlenségével, cselekvésképtelenségével még tetézte is a bajt.

2010 óta a polgári kormány számos intézkedést hozott annak érdekében, hogy lassítsa, majd leállítsa az államadósság növekedését, átvállalta az önkormányzatok adósságállományát. A családok védelmében rezsicsökkentést vezettünk be, a gyermekek utáni adókedvezményt kiterjesztettük, az ingyenes gyermekétkeztetést kiszélesítettük, ingyenes tankönyvrendszert vezettünk be.

Mindezekkel az intézkedésekkel sem tudtunk mindenkin segíteni, ezért volt szükség arra, hogy az Országgyűlés elfogadja a természetes személyek adósságrendezéséről szóló törvényt.  Az igénybe vevők élete nem pusztán anyagi értelemben rendeződik, hanem mentális értelemben is, és nyugodtan fogalmazhatok úgy, hogy új életet kezdhetnek ezek a családok.

A bajba jutott és segítségre szoruló családok a területileg illetékes kormányhivatalok mellett a www.csodvedelem.gov.hu oldalon megtalálják a szükséges legfontosabb információkat az adósságrendezési eljárás kezdeményezéséhez.”

Fekete Gyula            

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Nemzeti Fórum Piknik Petőfiszálláson
2018. július 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek

Budapest, Polgárok Háza
2018. május 16. 18.00 óra

Kölcsey Kör: A migrációról – másként

Kecskemét, Hírös Turisztikai Központ
2018. április 26. 18.00

Kölcsey Kör: Egymillió

Budapest, Polgárok Háza
2018. március 6. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép