Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 18. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
A Kurultaj a keleti nyitás fontos része + VIDEÓ
2014. augusztus 8.

Az eleven kapcsolatok lehetőségének nevezte az idén ötödik alkalommal megrendezendő Kurultajt Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, aki a Parlamentben köszöntötte a hagyományőrző ünnepre hazánkba érkező rokon nemzetek küldöttségeit. A rendezvény fővédnöke szerint a Kurultajjal a kormány által meghirdetett keleti nyitást egészítik ki.

A huszonhét meghívott nemzet küldöttségeinek részvételével a Parlamentben kezdődött az idei Kurultaj, Európa legnagyobb hun-türk hagyományőrző ünnepe. A meghívottakat az Országgyűlés felsőházi termében köszöntötték a házigazdák, közöttük Lezsák Sándor, a Kurultaj fővédnöke.

A parlament alelnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a diplomácia eszköztárát is bemutató Kurultajjal a kormány által meghirdetett keleti nyitást egészítik ki. Az alelnök az élő, eleven kapcsolatok lehetőségének nevezte a rendezvényt, hangsúlyozva, hogy bár lehet videokonferenciákat rendezni, a személyességet semmi nem pótolja. Az ősök tudása, az élő hagyomány közös kincs, a világörökség része. A rokon tudatú népek közös kincse élteti a Kurultajt – szögezte le az alelnök. Lezsák köszönetet mondott a kormánynak, hogy nemcsak erkölcsileg, hanem anyagilag is támogatja a rendezvényt.

A keleti nyitást hangsúlyozta Keskeny Ernő, a Külügyminisztérium főosztályvezetője is, aki elmondta, hogy ennek a politikának a részeként a kormány fokozott figyelmet fordít külpolitikájában a kapcsolatok fejlesztésére a keleti országok népeivel. Ez abból a felismerésből fakad, hogy bár hazánk a NATO és az Európai Unió tagja, a nyugati szövetségi rendszer része, de tiszteli történelmi hagyományait, tisztában van gyökereivel, eredetével. Éppen ezért a keleti népekkel fokozott kapcsolattartásra törekszik, nemcsak politikai, gazdasági, hanem kulturális téren is – fejtette ki a főosztályvezető. Keskeny kitért arra, hogy a magyarok is egyre nagyobb figyelemmel követik az eseményt, a fokozott érdeklődés pedig jelzi: nemzeti tudatunkban is egyre inkább helyére kerül az a tény, hogy a nyelvi, származási rokonság akár békésen is megférhet egymás mellett.

 A Kurultaj a keleti nyitás fontos része + VIDEÓ

Lezsák Sándor szerint rokon népek között a személyes élményt semmi nem pótolhatja
(Fotó: Hegedüs Róbert)

Bíró András Zsolt, a rendezvény főszervezője úgy vélte, hogy a hun és türk tudatú nemzetek nagy családja nem csak a jelenben él, hanem a jövőt is építi, mégpedig úgy, hogy büszkén tekint vissza a történelemre. Ez a nagy család évszázadokat követően, a történelem különböző, kiszámíthatatlan kanyarulatai után ismét találkozik, és a jelenlegi világpolitikai helyzetben újra kialakul a rokon népek szövetsége, amely kihat a mindennapokra – jelezte az esemény fontosságát a főszervező. Bíró András Zsolt erőt kívánt azoknak a népeknek, amelyek jelenleg fennmaradásukért küzdenek. Ha ezek a nemzetek kiállnak egymás mellett, akkor együtt sokkal erősebbek tudnak lenni – fogalmazott a főszervező.

Az idén ötödik alkalommal megrendezett Kurultaj programjai ma kezdődnek Bugacon, a háromnapos rendezvényen bemutatókkal, koncertekkel, kiállításokkal, tudományos előadásokkal és a világ legnagyobb jurtájával várják az érdeklődőket.

Baranya Róbert

(Forrás: Magyar Hírlap.hu)

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

XVIII. Lakiteleki Filmszemle

Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép