Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 21. vasárnap
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
A községháza pincéjében hivatalosan is megnyílt a ''sóhivatal''
2014. szeptember 30.

Több tonnányi parajdi és a Himalájából származó só segíti a légzőszervi betegségekkel küszködők gyógyulását Szankon. A falubeliek már július óta élvezhetik a só belégzésének jótékony hatásait.

A szanki községháza pincéje rossz emlékeket idéz sokak számára, hiszen sok szankit győzködtek ott az 1950-es években a hatalom igazáról. Patkós Zsolt, a község polgármestere is emlékeztetett ezekre az időkre, amikor ünnepélyesen is átadták a polgármesteri hivatal pincéjében kialakított sószobát.

– A test és a lélek is gyógyulhat itt – fogalmazott a községvezető, aki elmondta, hogy idén márciusban kezdték el a sóbarlang kialakítását a kihasználatlanul álló pincében. Közmunkaprogramban dolgozók végezték a földmunkákat, hiszen a pince korábban alig 150 cm magas volt. A munkák már megkezdődtek, amikor váratlan anyagi segítség is érkezett Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a körzet országgyűlési képviselője közreműködésével. Tajvan magyarországi képviselete 700 ezer forinttal járult hozzá a sószoba kialakításához, szigeteléséhez, mivel a kősó olvad. A kivitelezésében helyi mesteremberek működtek közre, a belső burkolat Törőcsik Zoltán asztalos munkáját dicséri.

A só mellett, a fényeknek is nagy szerepe van a barlangban, mert a fényterápia szintén hatékony prevenciós módszer. A ledes világítás elé a szanki gyerekek sóképei kerültek.

- Köszönet mindenkinek, aki segítette ezt a munkát, melynek eredménye, hogy kicsik és nagyok, fiatalok és öregek élvezhetik a parajdi só jótékony hatását - mondta az avatón Patkós Zsolt.

Lezsák Sándor, az erős gazdasággal rendelkező, 24 milliós Tajvant „Ázsia tigriseként” jellemezte. „Nincsenek ásványkincseik, állandó fenyegetettségben élnek Kínától. Mi a titkuk? Az a mozgósító erő, amellyel képesek virágzó gazdaságot működtetni.” – emelte ki köszöntőjében az Országgyűlés alelnöke, aki úgy véli, hogy jó helyre került a tajvani külképviselet adománya, mert Szankon „is él ez az erő, ez a gyógyító erő, amellyel többet érnek el, mint az elvárható.”

Ünnepélyesen is átadták a polgármesteri hivatal pincéjében kialakított sószobát, amit a vendégek is kipróbáltak

A szankiak már júliusban birtokba vehették a „sóhivatalt”, az óvodások és általános iskolások csoportjai is rendszeres vendégei a sóbarlangnak, ahol a legkisebbek számára még homokozót is építettek.

Szank szép, érdemes itt lakni. A tajvani emberekre is jellemző az emberközpontúság, fontos az olyan összefogás, mint ahogyan az a sószoba is épült – szólt az ünneplőkhöz Tao Wen Lung, a magyarországi tajvani külképviselet vezetője. A tajvani kapcsolat révén egyébként a közelmúltban a csólyospálosi háziorvosi rendelőben is új berendezéseket – például hordozható EKG-, és ultrahang készüléket – vásárolhattak.

PN

(Forrás: BAON.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Szent II. János Pál pápa vérereklyéjének megáldása Izsákon
2018. október 14.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép