Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 16. péntek
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
A környezetvédelem a kiegyensúlyozott fejlődést segíti
2017. október 18.

A környezetvédelem a tartós, kiegyensúlyozott fejlődést segíti – mondta a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára kedden Budapesten, a Duna Stratégia Éves Fórumához kapcsolódó nemzetközi konferencián. A stratégia hatodik, éves fórumát október 18-19-én rendezik meg Budapesten.

V. Németh Zsolt kiemelte, hogy a Duna Stratégia környezetvédelmi pillére három fő területet foglal magában: a vízminőség-védelmet, a környezeti kockázatok csökkentését és a biodiverzitást. Elmondta: félreértés, ha úgy értelmezik az együttműködést, hogy az a Dunáról, a folyóról szól, ugyanis az egy térséget, egy régiót kíván összefogni.

A környezetvédelem a kiegyensúlyozott fejlődést segíti

Az államtitkár emlékeztetett: a Duna régió felöleli a Duna vízgyűjtő területét, de túl is megy azon, hiszen olyan területek is a részét képezik, amelyek vízrajzi szempontból nem, de politikailag, gazdaságilag szorosan kapcsolódnak a térséghez. Rámutatott: nem véletlen, hogy a szeminárium programja jelentős részben a vízzel, a vízkezeléssel foglalkozik. A folyók kezelése, az árvizek elleni védelem, a víz biztosítása már most is a központi kérdések egyike. Félő, hogy az éghajlatváltozás negatív hatásai miatt a víz jelentősége tovább nő majd. Kifejtette: a tapasztalatok megerősítik, hogy különböző adottságokkal és ebből fakadóan sokfajta tudással rendelkező területek és országok esetében jelentős sikereket csak összefogással, együttműködéssel lehet elérni. Ma éppen ez a sokféleség, diverzitás adja a térség erejét – mondta el véleményét, majd hozzátette, a várakozások szerint a kapcsolatok erősödéséhez ez a szeminárium is hozzájárul a régióban.

A környezetvédelem a kiegyensúlyozott fejlődést segíti

A magyar EU-elnökség egyik kiemelkedő eredményeként az állam- és kormányfők 2011 júniusában végső jóváhagyásukat adták az Európai Unió második makro-regionális fejlesztési koncepciójának elindítására. A összesen 14 országot, köztük kilenc uniós államot (Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Magyarország, Németország, Románia, Szlovákia, Szlovénia) és öt unión kívülit (Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Moldova, Szerbia, Ukrajna) összefogó Duna Stratégia 11 szakterületen hangolja össze a fejlesztéspolitikákat a régió megerősítése, összeköttetéseinek javítása, a környezetvédelem elősegítése és a jólét növelése érdekében. Hat évvel indulása után a stratégia főbb irányainak alakítása ismét Magyarország kezében van, mivel hazánk tölti be az együttműködés soros elnökségét és rendezi meg az éves fórumot.

kormany.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

XVIII. Lakiteleki Filmszemle

Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép