Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 14. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
A környezeti elemek védelméről tárgyaltak
2015. február 19.

Aktuális környezetpolitikai kérdésekről tárgyalt a Magyar-Szlovák Környezetvédelmi és Természetvédelmi Vegyesbizottság 15. ülésén, szerdán, Budapesten.

Az eseményen Magyarország és Szlovákia környezetvédelemért felelős államtitkárainak vezetésével egyeztettek a két ország környezetvédelmi és természetvédelmi kapcsolatainak további erősítéséről, emellett szóba kerültek az EU-tagsággal összefüggő feladatok, a határtérségi együttműködés fejlesztése és a környezetbiztonság fokozása is.

A környezeti elemek védelméről tárgyaltak

Hosszú közös határ köti össze Magyarországot és Szlovákiát, ami mindenekelőtt az együttműködés lehetőségét rejti magában - jelentette ki az ülésen V. Németh Zsolt. A Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára utalt arra, hogy a két ország számos nemzetközi fórumon működik együtt eredményesen természetvédelmi kérdésekben is.

V. Németh Zsolt az ülésen elmondta: az általa vezetett államtitkárság markánsan képviseli a környezetügyet, az agrárfejlesztés és a hungarikum pedig hatékonyan kiegészítik ezt a területet. Az államtitkár utalt a Vidékfejlesztési Programban, a Tanyaprogramban és az agrár-környezetgazdálkodás területén rejlő lehetőségekre.

A környezeti elemek védelméről tárgyaltak

Fotók: Pelsőczy Csaba

Nincs különösebb ütközési pont környezetvédelmi kérdésekben a két ország között - ezt már Szlovákia környezetügyért felelős államtitkára jelentette ki a vegyesbizottság ülésén. Vojtech Ferencz hozzátette: az ülésen tágabb értelemben is megvizsgálják az aktuális kérdéseket, ezért a belügyi, a környezet-egészségügyi és a közlekedési ágazat képviselői is részt vesznek a vegyesbizottság munkájában.

Az ülésen olyan kérdésekben egyeztettek, mint a környezeti elemek védelme, a természet- és tájvédelem, a hulladékgazdálkodás, a környezeti hatásvizsgálatok, a környezetbiztonság, a kármentesítés, a környezet-egészségügy, vagy a határtérségi területi tervezés. Mindkét fél kiemelten fontosnak tartja, hogy mindent megtegyen a levegő- és a vízszennyezés visszaszorítása, valamint a természetben történő károkozások csökkentése érdekében.

Megállapodtak abban is, hogy mindkét ország folytatja a határtérségi levegő monitoring hálózat működtetését, valamint a határ menti régiók környezet-egészségügyi állapotfelmérését. Az ülésen kiemelt információcsere zajlott a kisméretű részecske-szennyezés problémájáról, a kárelhárítási és katasztrófa-megelőzési tapasztalatokról. A vegyesbizottság ezúttal is nagy hangsúlyt fektetett a határon átnyúló közös projektekre, ennek keretében szó esett az Aggteleki- és a Szlovák-karszt idén 20 éve világörökséggé nyilvánított barlangjainak védelméről is.

(Forrás: V. Németh Zsolt.hu/Földművelésügyi Minisztérium sajtóirodája)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Mindszenty Emlékérem átadása

Budapest, Országház
2018. november 6. 11.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép