Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 16. kedd
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
A környezet mi vagyunk!
2016. február 29.

Földünk csak egy van. 7 milliárd ember, megszámlálhatatlan élőlény lakhelye. A Szülőföld Kulturális és Örökségvédelmi Egyesület szervezésében Szombathelyen az Őrvidék házban Tiszta vizet a pohárba! környezetvédelemmel összefüggő előadássorozat indult.

A rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitójára az Őrvidékház rendezvényterme zsúfolásig megtelt. Ez is jelzi, hogy egyre többen ismerik fel azt, hogy mindenkinek van felelőssége abban, hogy milyen a jelenünk és miképp képzeljük el jövőnket a természeti környezetünkben.

A környezet mi vagyunk!

A környezetvédelem, különösen a küszöbön álló klímaváltozás, korunk legaktuálisabb feladata, melynek megoldásához a modern ember töretlen kreativitására és küzdő szellemére van szükség.

A rendezvénysorozat célja a lakosság tájékoztatása, figyelemfelhívás. A személyes felelősségünk kérdése középpontba kerül. Mindenkinek rá kell ébrednie arra, hogy mind a 7 milliárdan felelősek vagyunk a Földünk jelenért és jövőjéért. A fenntartható életmódért cselekvően össze kell fognunk. Óriási a felelőssége a termelőeszközöket birtoklóknak. A környezettel és az emberekkel való bánásmódnak közös a gyökere. Sem a természeti erőforrásokat, sem az emberiség szegényebb rétegét tovább kizsigerelni nem szabad.

A rendezvényen megjelenteket dr. Hende Csaba Szombathely MJV Országgyűlési Képviselője köszöntötte. Városunkban közismert mondással kezdi mondanivalóját-„Szombathelyen esik az eső, fúj a szél, vagy harangoznak- utalva városunk földrajzi elhelyezkedésére, elfoglalt szerepére. Aztán újabb idézet: „Levegőt, de ne mélyet!” Utal a mondással arra, hogy Szombathely bizonyos ipari körzetében gondot okoz a szálló por, a zaj, a kéndioxid, a széndioxid és a formaldehid. Véleménye szerint a szükséges szűrőberendezés nincs felszerelve a szennyeződést kibocsátó kéményre. Az ember nagyon is beavatkozott a természetbe, óriási károkat okozva. Van még visszaút, az állapot további romlását meg kell akadályoznunk. Ebben az óriási feladatban mindenkinek felelősen részt kell vállalnia. A beszédében utalt arra, hogy a környezet szennyeződése komoly pusztítást végez a természet értékeiben. Veszélyezteti az ember egészségét, riasztó hazánkban rákos megbetegedések száma. Feltehetően a betegség kialakulásában nagy szerepe van a környezet szennyezettségének és az életmódnak egyaránt.

A környezet mi vagyunk!

V. Német Zsolt, Földművelésügyi Minisztérium, Környezetügyért, Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős államtitkár kihangsúlyozta, hogy a környezet és természetvédelem ügye sikerre van ítéltetve. Utalt Földünk környezetének jelenlegi állapotára. Magyarországnyi szemét úszik az Atlanti Óceánon. 1970 óta az állatvilág fele eltűnt-kihalt Dél-Amerikában, hazánkban kedvezőbb a helyzet, nálunk 30 %. Előadásában a környezet jövőképét vázolta fel. A hulladék életciklusából, az ökoszisztéma szerepéről beszélt. Az élőlények láncolatának megbontása, a durva beavatkozás a természeti folyamatokba, veszélybe sodorja az élővilágunkat. Ha fajokat védünk, akkor annak élőhelyét kell elsősorban megvédeni. A méhek drámai pusztulása óriási veszélyt jelent. Nem csak a méztermelés miatt, hanem táplálkozásunkban nélkülözhetetlen növények beporzásának elmaradása miatt is. Az emberi kéz általi beporzás, ami Kína egyes nagyon szennyezett részein ma már valóság, sokkoló hatású. A termőföld, mint véges természeti erőforrás központi kérdés. Sajnos hazánkban is 1990 óta két Balaton nagyságú termőföld területet vontak ki-közel 100 ezer hektárnyit- a mezőgazdasági hasznosítás alól. Cselekvő összefogásra hív mindenkit.

(Forrás: Alon.hu, György István Péter fotó, szerző és http://magyarnemzetiparkok.hu/orsegi-nemzeti-park, V.NémethZsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép