Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 17. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
A körmendi fúvószenekar újévi koncertje
2017. január 16.

A Városi Fúvószenekar Egyesület hagyományos újévköszöntő koncertjén nem csupán a vadnyugatra, de egzotikus tájakra is elkalauzolta a nagyérdeműt. És olyan népszerű együttesek dallamai is felcsendültek az est során, mint a Jackson Five.

Még fél öt sem volt, de a városi sportcsarnok már szinte teljesen megtelt elegáns ruhákba bújt érdeklődőkkel - az eseményen V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője is tiszteletét tette.

A kapun folyamatosan tódultak be az érdeklődők, majd miután mindenki elfoglalta a helyét, a közönség halkan diskurálva várta a produkciót. Aztán hirtelen kialudtak a lámpák, csupán a pódium úszott hangulatos, kék fényben. A teremben hirtelen néma csend lett, majd rövidesen muzsikaszó töltötte be a csarnokot.

A körmendi fúvószenekar újévi koncertje

A produkció első részében az idén a fennállásának 125. évfordulóját ünneplő körmendi Városi Fúvószenekar Egyesület felvezette a műsort. A nézők zöme már a program ezen részén átadta magát a muzsika élvezetének. Ez nem csoda, ugyanis a Morvay András karnagy által összeállított repertoár rendkívül színesre sikeredett.

A műsor első része után Bebes István, Körmend polgármestere mondott ünnepi beszédet. - A Városi Fúvószenekar Egyesület újévköszöntő koncertje már több mint egy évtizede az év első igazán nagyszerű eseménye Körmenden - mondta. - Számomra külön öröm, hogy a fúvószenekar jóvoltából minden évben csodálatos órákat tölthetünk együtt közösen - fűzte hozzá.

A körmendi fúvószenekar újévi koncertje

Hogy mi  a feladatunk az elkövetkezendő 365 napban? Az újév elején számadást készítünk, hogy megállapítsunk, mit tudtunk megvalósítani a terveink közül az elmúlt esztendőben. Nagyon fontos, hogy az egyén sikere mindig közösségben valósuljon meg. Biztos vagyok abban, hogy a családban, a különböző szervezetekben, egyesületekben elért eredmények, vagy akár egy város, ország sikerei elősegítik az egyén boldogulását is. Mit kívánhatunk mi? Azt, hogy közösségeink erősek legyenek, és segítsük egymást az év során. Biztos vagyok abban, hogy így elérjük azokat az eredményeinket, amiket az év során szeretnénk közösen megélni. Én itt a városban az egész esztendőben éreztem a szoros együttműködést, azt, hogy a városban élő emberek, egyesületek és közösségek segítették, támogatták egymást. Ez az együttműködés valamennyiünket sikerre fog vezetni - zárta gondolatait Bebes István, aki beszéde végén boldog új esztendőt kívánt a körmendieknek.

A körmendi fúvószenekar újévi koncertje

A koncert második részének első perceiben a fúvósok a vadnyugatra kalauzolták el a nagyérdeműt. A Jó, a Rossz és a Csúf, illetve a Volt egyszer egy vadnyugat című filmek Ennio Morricone által szerzett dallamaiból játszottak. A zenekar ezt követően egzotikus vizekre navigálta el a közönséget, a bolero és a hawaii zene érdekes kombinációját hozták el a sportcsarnokba.

A körmendi fúvószenekar újévi koncertje

Az előadás szünetében Bebes István a hagyományokhoz hűen újévi koccintásra invitálta a nagyérdeműt. A koncert harmadik része pergős, tüzes muzsikával startolt, a zenészek latin dallamokat játszottak. Hogy a produkció ne csupán a fülnek, de a szemnek is kedves legyen, közben a ritmusra rímelő, szenvedélyes táncot lejtett vérpiros ruhában Kornyik Judit és Ferencz Nóra Zsuzsanna. Az est további részeiben olyan legendás együttesek dallamai is felcsendültek, mint a Jackson Five, az ABBA és az Earth Wind & Fire. Utóbbit énekszó is kísérte, Tóth Dániel adta elő az együttes In the stone és September című dalait.

vnemethzsolt.hu

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

XVIII. Lakiteleki Filmszemle

Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép