Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. október 17. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
A kistelepülések pedagógusait díjazták
2016. június 2.

Átadták a Pedagógusok a kistelepülésekért díjat szerda délután a veszprémi Gizella hotelben.

Dr. Horváth Zsolt, a díjat adományozó Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte a meghívottakat. Felelevenítette, hogy a díj 2007-i alapítása óta 2013-ig huszonnégy tanárt díjaztak, ekkor ez a folyamat megszakadt dr. Dobos Krisztina matematikus, közgazdász, gimnáziumi és egyetemi oktató, a védnöki testület alapító tagjának halála miatt. Most az ő emléke megőrzéséért is döntöttek a folytatás mellett.

A kistelepülések pedagógusait díjazták

A díjat 2007-ben, azzal a hiánypótló céllal alapították, hogy elismerjék azokat a pedagógusokat, akik munkáját csak ritkán méltatják. Hiszen, az ő feladatuk sokkal szerteágazóbb, mint más tanítóké, tanároké, vagy épp óvónőké. Az ő munkájuk egyben nevelés, közösségépítés, épp ezért ezek a pedagógusok településükért is sokat tesznek, közéleti tevékenységet is folytatnak. Ezt fejezi ki a díj mottója is: „Általában is igaz, de egy kistelepülésen még inkább, hogy egy iskola sokkal több, mint egy oktatási intézmény, egy pedagógus pedig jóval többet tesz annál, minthogy megtanítja írni, olvasni és számolni a gyerekeket.”

Az elismerést mindig az a három Pedagógus veheti át, akiket lakóhelyük civil szervezetei, a településük önkormányzata javasol és az alapítvány védnöki testülete arra a legalkalmasabbnak tart. Ez az egyetlen olyan kitüntetés az országban mellyel kifejezetten a falvak tanítóit, tanárait és óvodapedagógusait méltatják.

A kistelepülések pedagógusait díjazták

A Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány a díjátadó ünnepség keretében, 2016-ban ismét olyan pedagógusokat tüntetet ki, akik évtizedek óta kimagasló teljesítményt nyújtottak saját környezetükben, igazi közösségi emberek, akikre valóban úgy emlékeznek az emberek azokon a településeken, hogy igen, ő volt a pedagógus, ő volt a tanító néni.

Az idei elismeréseket az Teiermayerné Nagy Palócz Magdolna az úrkuti Hauser Lajos Általános Iskola, Tóth Józsefné a szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola és Vidáné Varga Krisztina a Kislődi Rőthy Mihály Tagintézmény pedagógusa vehették át.

Ovádi Péter veszprémi önkormányzati képviselő beszédében köszönetet mondott a pedagógusoknak azért, hogy a jövő generációját elindítják az élet rögös útján. A pedagógusok nemcsak ismereteket adnak, hanem felélesztik a tudásvágyat, jellemet formálnak, példát mutatnak, szeretettel, szeretetre nevelnek. "A gyermeknevelés művészet, ugyanúgy, mint egy kőből kibontani a benne levő szobrot, vagy hegedűből előcsalni a muzsikát... igazi hivatás, a jövőbe vetett hit legnemesebb formája.” – mondta a képviselő.

A kistelepülések pedagógusait díjazták

A díjat odaítélő védnöki testület tagjai Galambos Szilvia, Garai György és Halmay György. Az idén hat felterjesztést kapott a testület, mindegyikük kiváló pedagógus, a döntésnél az is fontos volt, hogy ki mennyire vesz részt a települése életében – fogalmazott Garai György.

Mihály Margit

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Kurultaj szervezőinek díszvacsorája Bugacon
2018. október 12.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Puszták Aranya c. kiállítás megnyitója

Kápolnásnyék
2018. október 13. 11.00

Keleti Nyelveket Ismertető tanfolyamok

Kezdő szinten: azeri, belarusz, grúz, kazah és haladó szinten: belarusz nyelvből.
Jelentkezési határidő: 2018. október 22.

Lezsák Sándor előadása Pécsett

Pécs, BTK/TTK épület
2018. október 3. 18.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép