Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 14. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
A hungarikumoké lesz a főszerep Veszprémben
2015. április 15.

Egésznapos hungarikum ünnepet szervez 2015. április 18-án Veszprémben a Pannon Értékteremtők és Hagyományőrzők Közössége Egyesület. A rendezvény együttműködő partnerei az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület által létrehozott „Vidék Minősége Védjegy” programban résztvevő vásározók és kiállítók.

A helyi értékek vásárának és nemzeti értékek kiállításának a Hotel mögötti Szent Imre tér ad otthont.  A hungarikum ünnep szakmai partnere a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány.

Az esemény sajtótájékoztatóján Sövényházi Balázs, a szervező egyesület elnöke hangsúlyozta, hogy a helyi termékek vására kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a környékbeli termelők portékáit megismerhessék a látogatók. Ezáltal közvetlen kapcsolatba kerülhetnek egymással az értékteremtők, értékgazdák és az érdeklődők.

Hozzátette, hogy a rendezvényt 820.000 forintos pályázati támogatásból valósítják meg, a program a „Szociális Városrehabilitáció Veszprémben” elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat részét képezi.

- A rendezvénynek három plusz egy eleme van - mondta a hungarikum mozgalomban kezdetek óta aktívan tevékenykedő Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány elnöke, dr. Horváth Zsolt.

A hungarikumoké lesz a főszerep Veszprémben

Sövényházi Balázs és dr. Horváth Zsolt

A 15 órakor kezdődő táncgálán közel háromszáz veszprémi és környékbeli fiatal és felnőtt szórakoztatja a színpadon a látogatókat. A hungarikum mozgalom iránt érdeklődők az egész napműködő „hungarikum információs pontnál” ismerkedhetnek meg a Veszprém Települési és Veszprém Megyei Értéktár elemeivel. A vállalkozó szellemű látogatók játékos hungarikum-totóval tesztelhetik tudásukat, a legtájékozottabbakat ajándékcsomag várja. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. mesterfestői és a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület művészei bemutatójukkal teszik színesebbé a programot.

Dr. Horváth Zsolt kiemelte, hogy a hungarikum ünnep kísérőrendezvényeként jótékonysági akciót szerveztek a kárpátaljai magyarok megsegítésére. A szervezők veszprémi háziasszonyok saját receptjei alapján készült házi süteményeket kóstoltatnak a résztvevők pénzadományai fejében. Az adományokat a Kárpátaljai Népfőiskola Egyesület segítségével juttatják el és osztják szét a rászoruló magyarok között.

(Forrás: Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Mindszenty Emlékérem átadása

Budapest, Országház
2018. november 6. 11.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép