Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 14. szerda
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
A hungarikumok újabb eszközt kínálnak a turizmus fejlesztésében
2016. február 26.

Meg kell őrizni és meg kell ismertetni széles körben azokat az értékeket, amelyek a magyarság termelési kultúrájához, életének legkülönbözőbb területeihez kötődnek – hangsúlyozta V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár az I. Hungarikumok a turizmusban, turizmus a hungarikumokért című konferencián, Budapesten.

Az államtitkár elmondta, hogy négy éve, hogy megszületett a hungarikum törvény, amellyel az volt a célkitűzés, hogy széles körben lehessen összegyűjteni a magyarság számára fontos értékeket. A Nemzeti Értékpiramis legfelső szintjén helyet foglaló hungarikumok nagyon fontosak számunkra, csakúgy, mint az alsóbb szinteken, helyi, megyei értéktárakban összegyűjtött értékek – mondta el V. Németh Zsolt.

A hungarikumok újabb eszközt kínálnak a turizmus fejlesztésében

A hungarikumok újabb eszközt kínálnak a turizmus fejlesztésében, ezt a lehetőséget tudatosan célszerű használni a turisztikai programok megtervezésében - mondta Szakáli István Loránd agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős helyettes államtitkár a tanácskozáson. Megjegyezte, hogy a Hungarikumok Gyűjteményében most még kevés a turizmus és vendéglátás szakterületéről származó hungarikum, de ezek száma növelhető. A hungarikumok között számos olyan érték található, mint például a mohácsi busójárás, a Herendi porcelán vagy a Budai Várnegyed, amelyekben további turisztikai potenciál rejlik- tette hozzá.

A hungarikumok újabb eszközt kínálnak a turizmus fejlesztésében

Úgy vélte, a fejlődés szempontjából megkerülhetetlen az együttműködés a turisztikai és a hungarikum terület között.

Jandala Csilla, a konferenciát vendégül látó Edutus Főiskola rektora elmondta: a mostani szakmai véleménycsere azért fontos, mert a hungarikumok vonzerőt jelenthetnek a turizmusban. Az ezekre épülő turisztikai kínálat egyedivé tehet egy-egy térséget, és Magyarországot is - tette hozzá.

Jandala Csilla, aki egyben a Turisztikai Tanácsadók Szövetségének elnöke, hangsúlyozta, hogy a hungarikumok és turisztikai hasznosításuk fontos szerepet tölt be mind az EDUTUS Főiskola oktatási programjában, mind pedig a Turisztikai Tanácsadók Szövetségének munkájában. A cél érdekében a szervezeten belül külön munkacsoportot is létrehoztak. Az EDUTUS Főiskola turizmus képzéseinek fókuszában a természeti és kulturális örökség fenntartható hasznosítása, valamint korszerű, vonzó turisztikai termékké fejlesztése áll. Ezen túl az EDUTUS Főiskola az elmúlt esztendőben létrehozta a Bejárható Magyarország Program Szakmai Műhelyt, melynek legfőbb célkitűzése a Bejárható Magyarország Program végrehajtásának elősegítse. A Program kiemelten érinti a helyi élelmiszerek és értékek, valamint hungarikumok turisztikai hasznosítását határon innen és túl.

(Forrás: MTI, FM Sajtóiroda, V.NémethZsolt.hu)

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

Mindszenty Emlékérem átadása

Budapest, Országház
2018. november 6. 11.00

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép