Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 17. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
Hírek
A helyi termékeket és a hungarikumokat ünnepli Kecskemét a hétvégén
2018. május 11.

Nyolcadik alkalommal tartják Kecskemét főterén a Helyi Termék Ünnepet, melynek keretén belül idén első alkalommal Hungarikum Fesztivál is várja az érdeklődőket. A péntektől-vasárnapig tartó rendezvényen a 25 éves Lajosmizse is bemutatkozik helyi értékeivel, hagyományaival. Az esemény pénteki megnyitóján köszöntőt mondott Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő, valamint Basky András, Lajosmizse polgármestere.

– A Duna–Tisza köze a hungarikum törvény szülőföldje, hiszen 1993-ban Lakiteleken volt az első hungarikum konferencia – emelte ki beszédében Lezsák Sándor, országgyűlési képviselő, akinek nevéhez fűződik a hungarikumok védelméről szóló egykori határozatjavaslat. Hozzátette: a magánéletben a család jelenti számára a legnagyobb élményt, de a közéletben a legnagyobb öröme a hungarikum törvény, mert a minőségről szól és arról az értékről, amely formálja életünket.

A helyi termékeket és a hungarikumokat ünnepli Kecskemét a hétvégén

Kuriózumokat tartogat Lajosmizse város 25 éves jubileumi bemutatkozása is, melynek keretében elénk tárul a település értéke és hagyománya. Basky András, Lajosmizse polgármestere köszöntőjében bemutatta a jubiláló 25 éves város helyi értékeit, mint a Jász Hímzőkör, a mizsei szamóca, a grillázs, vagy a lajosmizsei Tanyacsárda. Az Aranyhomok Postagalamb Klub „30” Tagszövetség Versenykerület Egyesülete N-18 Lajosmizse a jubileum alkalmából 25 postagalambot engedett szabadon, így köszöntve az ünneplő várost.

A három napos esemény minden korosztály számára egyedi, jellegzetes, csak Magyarországra jellemző programokat kínál. Bemutatkozik a Kodály-módszer, lesz táncház, operett, cimbalom, tárogató és nótaműsor, valamint Hungarikum kiállítás is. Emellett íjászat, és a Kecskeméti Huszárok Hagyományőrző Egyesületének a huszártábora is színesíteni fogja az eseményt. A rendezvényre kilátogatók ízelítőt kaphatnak a magyar pásztor- és vadászkutyafajtákból, illetve a kalocsai népművészeti alkotásokból is.

A helyi termékeket és a hungarikumokat ünnepli Kecskemét a hétvégén

A magyaros ízek kedvelői sem fognak csalódni, hazai tradicionális ételekkel és italokkal várják a látogatókat. A hungarikumok sorából kapható lesz a világszerte ismert magyar étel, a gulyásleves és a halászlé, de megkóstolhatják a karcagi birkapörköltet, a magyar szürke szarvasmarhából és hízott libából készült termékeket, Csabai kolbászt, Debreceni páros kolbászt, Piros Aranyat és Erős Pistát is. Az édes szájú vendégeknek a Gundel palacsintát és a kürtőskalácsot ajánlják a szervezők. A hungarikum italokból sem lesz hiány.

A szervező Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület célja, hogy felhívják a figyelmet a hungarikumokra, a nemzeti értékekre, amelyek értékőrző- és teremtő üzenetet hordoznak, kifejezik a magyar életérzést, alakítják és közösséggé kovácsolják a magyarságot.

Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék és Kézműves Vásár, valamint a Duna–Tisza közi Népművészeti Egyesület mesterremekei minőségi ajándéktárgyakat és őstermelők által előállított gasztronómiai különlegességeket is kínálnak a három napos rendezvényen. A kézműves termékek mellett a népművészek bemutatót és foglalkozást is tartanak a vendégek számára.

baon.hu

További fotóink ide kattintva megtekinthetők a képtárban

 

Kövesse Lezsák Sándor tevékenységét facebook oldalán is!

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

XVIII. Lakiteleki Filmszemle

Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép