Menü
Hírek
Programok
Sajtószoba
Interjúk
Nézőpont
Kölcsey Kör
Keresztény Élet
Lapszámok
Országgyűlési tudósítások
Arckép
Szemle
Keresztény Élet archívum

Képviselők

Bartos Mónika
Bóna Zoltán
Font Sándor
Kovács Sándor
Lezsák Sándor
Szászfalvi László
V. Németh Zsolt

 

Ifjú Konzervatívok a Nemzetért

2018. november 17. szombat
Történet | Képviselők | Szervezetek | Munkacsoportok | Dokumentumok | Kapcsolat
A házasság- és családdefinícióról

A nyár a családi együttlét, a közös nyaralás időszaka.  Az év döntő részében a dolgozó és tanuló családtagok gyakran csak a hétvégeken lehetnek együtt, de a nyári pihenés idején akár hetekig is.

A családok stabilitása érdekében nagyon fontosak a közös együttlétek, de ennek feltétele az is, hogy a törvényalkotás hosszabb egybefüggő szabadságidő kiadásának a lehetőségére kötelezze a munkahelyeket. Ilyen jogszabályok indoklása mögött viszont a család alkotmányos védelmének kell állnia.

Szászfalvi László, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, és a Nemzeti Fórum egyesület tagja, az Országgyűlés plenáris ülésén ismertette azt a házasság és családvédő európai polgári kezdeményezést, amelynek célja, hogy az Európai Unió jogszabályaiban olyan házasság- és családdefiníciót használjanak, amivel minden tagállam egyetért.

„Az Európai Bizottsághoz 2015. október 15-én nyújtották be, majd az december 11-én regisztrálták, az „Apa, anya, gyerekek” ‑ elnevezésű polgári kezdeményezést. Az európai polgári kezdeményezésekről szóló uniós rendelet szerint 12 hónap áll a szervezők rendelkezésére legalább 1 millió aláírás összegyűjtésére, legalább 7 uniós tagállamban. Az aláírásgyűjtés 2017. április 3-án ér véget.

„A házasság egy férfi és egy nő szövetsége, és a család házasságon, vagy leszármazáson alapul.” Ezek azok a minden tagállam által elfogadott definíciók, amelyeket a kezdeményezésen keresztül az uniós állampolgárok is támogathatnak.

Az aláírásgyűjtés oka az, hogy az Európai Unióban időről időre olyan újabb közösségi jogszabályok kerülnek elfogadásra, amelyek utalást tesznek a házasságra és a családra. Azonban egyre inkább megfigyelhető az eltérés ezen házasság- és családdefiníciók és a nemzeti meghatározások között.

Magyarországnak és Európának egyaránt nagy szüksége van arra, hogy erős családok alkossák a nemzetet, illetve az európai nemzeteket. Különösen igaz ez a mai időkben, amikor Európában erodálódik a család intézménye, és egyben az európai kultúrától idegen népcsoportok áramlanak kontinensünkre, ahol a család erős köteléket jelent.”

Országunkban az Alaptörvény kiemeli, hogy: „Magyarország védi a házasság intézményét, mint férfi és nő között önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját.”

Az aláírásgyűjtés az Európai Unió valamennyi országában bevezetné a család definíciójának a magyar Alaptörvényben szereplőhöz hasonló meghatározását.

Fekete Gyula

Küldje tovább ezt a cikket! · Nyomtatás · Lap tetejére
Kereső
OK

Képtár
Mindszenty Emlékérmek átadása az Országházban
2018. november 6.
További képekTovábbi képek

Eseménynaptár
Kölcsey Kör: Népfőiskola, 2019

Budapest, Polgárok Háza
2018. november 21. 18.00

Művészet és társadalom - Klebelsberg Hét

Budapest
2018. november 17-18.

XVIII. Lakiteleki Filmszemle

Lakitelek Népfőiskola
2018. november 14-16.

Korábbi programokKorábbi programok

Szövetségesek

20070311fidesz.jpg

20070311kdnp.jpg

20070311kisgazda.jpg

20080708Fidelitas.jpg

2008082382_lungo_drom.jpg


Lakitelek Népfőiskola

MindszentyLogo.jpg

Szövetségesek

Keresztény Élet


Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek

Szövetségesek


© Nemzeti Fórum :: Webmester :: Oldaltérkép